Tüm çekirdekleri Per Core Negative -10 yapın, kaydedin çıkın. Linkteki programın içinde PBO2Tuner var. Onu açın ve çekirdekleri sırayla -15 yapıp test edin. Resetleme olursa o çekirdek yemiyordur. Diğerlerinide ona göre düşürün veya arttırın.
Şu an PBO olmadan yaptım 44 GHz ama uğraşmaya değer mi o kadar? CoreCycler aşırı uzun sürüyor sırf teker teker ayarlayacağım diye. Eğer 44 GHz üzerine çıkıp daha fazla puan verecekse yapayım da Cinebench`te neredeyse aynı puanı veriyordu PBO baya denedim de şu anki 44 GHz ile.
Ve de bu kadar uğraştırmasının sebebi sizce işlemci mi silikonu kötü olmasından? İade hakkım var bir daha edebilirim de uğraşmaya değer mi bilmek istiyorum çünkü satıcam ileride satarken sıkıntı çıkarsın istemiyorum.
İyi ayarlama yaparsan bu silikona rağmen 11.800'e yakın veya üstü puan alabilirsin. Ayrıca tek çekirdek performansını All Core 4400 MHz ile sınırlamayı geçtim stok hız olan 4450 MHz'den de iyi olur. Çok zor bir şey değil. Core Cycler kullanmana gerek yok Prime95 kullanabilirsin.
All core -10 ile testin ortasındayken aldığım puan 10890. 4.4 GHz olmuyor 4,325 GHz`de takılıp kalıyor neden bilmiyorum ama. Dediğiniz her şeyi aynısını yaptım -10 ama all core sadece negative.
-10 ile bu skor normal, PBO2Tuner ile çekirdekleri sırayla dener misin? Sıfırıncıyı -15 yap dene, resetleme yoksa, birinciyi -15 yap dene. Topu topu 6 çekirdek var zor olmasa gerek. Hata, resetleme vs. olursa o çekirdeklerin voltajını düşürme. Bu kadar basit.
PBO2 Tuner ile -15 yaptım. CoreCycler ile sıfırıncı core`a gelene kadar iptal ettim ve sıfırıncı core`u test ettim CoreCycler ile. Sonuçlar genel olarak gözüküyor. Şimdi -20 mi yapıp devam edeyim?
Mor yazılara bak, orada hata veren çekirdekler belirtilmiş. Onların voltajını arttırman gerekir. Diğerleride hata vermedği sürece voltajı düşürebilirsin ancak voltaj arttıkça stabilite artacak bu yüzden hatalarla çok daha geç kaşılaşacaksın. Yani test süresi gitgide artacak. Ta ki saatlerce hata almayana kadar. Mesela 6 saat. Kesin stabilite için uzun süreli testler önemlidir.
Sıfırıncı core`a gelene kadar iptal ettiğim için o mor yazılar var yoksa devam ediyor hatasız. Şu an -15 yapabildim core biri. İkinci core ile devam ediyorum.
3 tane döngü geçiyor stabil diyorum testi kapatıyorum. Testi kapattıktan 10-20 saniye sonra yeniden başlatıyor kendini sistem. Normal olarak testteyken kapanmıyor test kapandıktan 10-20 saniye sonra kapanıyor.
İşlemciyi iade edip yenisini sipariş edeceğim bu gidişle ne denersem olmayacak. Millette hemen olan ayarlar -5`te yapsam boştayken yeniden başlatıyor.