Ben yerinde olsam AM5 geçerdim. Tabii ekran kartı fiyatlarına göre de karar alınabilir. Atıyorum iyi bir indirim yakalarsan ekran kartını alıp, ileride AM5 geçmek de daha mantıklı olabilir. Diğer bileşenlerin ekran kartı fiyatları kadar dengesiz oynayacağını sanmıyorum.
Bunun dışında AM5 geçmen uzun sürecek bu sisteme 2x16 GB bellek fayda sağlayacaktır. Ayrıca oynadığın oyunlarda VRAM aşmadığından emin olman lazım. Çoğu oyun doğru şekilde göstermiyor. En güncel oyunlarda genelde gölge, doku kalitesi gibi VRAM sömüren ayarları orta ayara çekersen büyük ihtimalle çoğu oyun oynanacaktır. Aradığın akıcılığı sağlar mı bilmiyorum.
FPS sabitlediğin bazı oyunlar konsola özel olduğundan, çoğu animasyon vb. 60 FPS kareye göre ayarlayabiliyorlar. Bu yüzden ben yerinde olsam FPS bakış açısı olmayan hatta hikayeli çoğu oyunda, dengesiz bir FPS varsa FPS'i sabitlerdim. Yani her oyunu sınırsız FPS oynayayım mantıklı değil. Bazı oyunlar sabit 60 FPS çok daha iyi çalışabiliyor. Veya gamepad ile oynarken çok daha ideal bir deneyim sağlayabiliyor.
Bu arada FPS sabitlemek, monitörün sağladığı Hz akıcılığını tamamen bozmaz. Ayrıca G-Sync falan açabiliyorsanız genel olarak açın.