Birinci el ve sıfır parçalar karışık olacak şekilde yeni bir sistem toplamak istiyorum. Aktif olarak kullandığım sistemimi satmayı düşünüyorum. Sizce aşağıdaki mevcut sistemim kaç TL eder?
Mevcut Sistem:
İşlemci: Ryzen 5 5600
Ekran Kartı: RX 580 8 GB
RAM: 2x8 GB 3200 MHz
Anakart: Gigabyte A320M S2H
SSD: 250 GB
HDD: 1 TB
PSU: 600W Everest
Egzoz Fanlar: Rampage 12 cm
İşlemci Soğutucu: Rampage Frosty-R
Yeni Sistem (Toplam: 13.680 TL, Parolapara + Iyzico kampanyası ile):
El ve sıfır parçalar karışık olacak şekilde yeni bir sistem toplamak istiyorum. Aktif olarak kullandığım sistemimi satmayı düşünüyorum. Sizce aşağıdaki mevcut sistemim kaç TL eder?
Mevcut sistem:
İşlemci: Ryzen 5 5600.
Ekran kartı: RX 580 8 GB.
RAM: 2x8 GB 3200 MHz.
Anakart: Gigabyte A320M S2H.
SSD: 250 GB.
HDD: 1 TB.
PSU: 600W Everest.
Egzoz fanlar: Rampage 12 cm.
İşlemci soğutucu: Rampage Frosty-r
Yeni sistem (toplam: 13.680 TL, parolapara + Iyzico kampanyası ile):
İşlemciyi değiştirmeyeekseniz neden anakart değiştirip ekstra masraf yapıyorsunuz ki. Mevcut sistemi koruyup sadece ekran kartı alsanız daha makul olur gibi duruyor. Intel Arch yeni serisi 10k civarında ve 4060 Ti ile aynı ya da yer yer geçiyor.
İşlemciyi değiştirmeyeekseniz neden anakart değiştirip ekstra masraf yapıyorsunuz ki. Mevcut sistemi koruyup sadece ekran kartı alsanız daha makul olur gibi duruyor. Intel Arch yeni serisi 10k civarında ve 4060 Ti ile aynı ya da yer yer geçiyor.
Hocam toplu satınca emin olun daha uyguna geliyor ve daha kolay satılıyor. Hem anakart hem SSD hem işlemci fanı PSU falan çok çok fark edecek o yüzden arada yaklaşık 2K fark vereceğim kendim alsam en az 5-6k sadece ekran kartı için vereceğim. Sizce mantıklı olan hangisi.
Hocam toplu satınca emin olun daha uyguna geliyor ve daha kolay satılıyor. Hem anakart hem SSD hem işlemci fanı PSU falan çok çok fark edecek o yüzden arada yaklaşık 2K fark vereceğim kendim alsam en az 5-6k sadece ekran kartı için vereceğim. Sizce mantıklı olan hangisi.
Parçaların kalitesi çok kötü tek tek toplayınca 11k bile etmiyor ama siz 12.500 deneyin pazarlıkla 12K ya vermeyi deneyin, ayrıca 600W 6700XT için önermem sağlam bir 650W almanızı öneririm.
Kule tipine o kadar para harcamaya gerek yok ki tahminimce OC bile yapmayacaksınız, 300-500TL arası olan 2. el kule tipi alabilirsiniz zaten kule tipinde 2. elde alırken bakmanız gereken bir şey yok belki fanına bakarsınız ama onun dışında risk yok.
13680 gayet iyi pazarlık ve kule tipini de düşürdüğünüzü varsayarsak 13000-12800 arası alırsınız.
Kule tipine o kadar para harcamaya gerek yok ki tahminimce OC bile yapmayacaksınız, 300-500TL arası olan 2. el kule tipi alabilirsiniz zaten kule tipinde 2. elde alırken bakmanız gereken bir şey yok belki fanına bakarsınız ama onun dışında risk yok.
13680 gayet iyi pazarlık ve kule tipini de düşürdüğünüzü varsayarsak 13000-12800 arası alırsınız.