Ryzen 5 5600'dan hangi işlemciye yükseltilmeli?

SasiFani

Üyecik
Öncelikle sorum bir tık uzun olabilir, şimdiden özür dilerim. Merhabalar, aşağıdaki sistemimi elime biraz para geçmişken yükseltmek istiyorum.
  • Ryzen 5 5600
  • Thermalright Peerless Assassin 120 SE
  • 32 GB 3000 MHz RAM
  • Gigabyte B550M DS3H
  • Palit RTX 4070
  • ASUS ROG Loki 1000W PSU (Bunu aldığım sırada ülkede SFX-L güç kaynağı bulmak zordu.)
  • Lian Li Dan Case A3
Yükseltme seçenekleri olarak aklımda şunlar var: 5800X3D alıp geçmek, i5 14400F/14600KF + DDR4 B760 kombosu yapmak veya 7500F alıp DDR5'e geçiş yapmak (bu varyasyonda RAM'i 16'ya düşürmek durumunda kalıyorum).

DDR5'e geçtiğim durumda RAM takviyesini ne zaman yapabileceğimden emin değilim. Yapacağım yükseltmenin olabildiğince uzun süre dayanmasını istiyorum. Birkaç yıl sonra yeni ekran kartı aldığımda işlemci zayıf kaldı diye ek masraf yapmak istemiyorum. Benim yerimde olsanız hangi çözüm daha mantıklı gelirdi sizlere? Eğer başka çözümleriniz varsa dinlemek isterim.

Not: Her ne kadar parçaları satmak mantıklı olsa da ikinci el piyasasıyla uğraşmak istemiyorum. Önerilerinizde bunu göz önünde bulundurursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

AM4 yükseltebileceğiniz fazla işlemci kalmadı piyasada olanların da fiyatı saçma sapan. 5800X3D neredeyse 7500F ile denk performans veriyor ikinci el fiyatları 10-20k arasında kesinlikle alınmamalı. Şu an mevcut sisteminiz gayet dengeli. İlla yükseltme yapmak istiyorsanız AM5 geçilebilir fakat RAM fiyatları malum. Ya bir süre 16 RAM ile idare edeceksiniz ya da bekleyip bütçe oluştuğunda 32 RAM ile geçiş yapacaksınız.

Maksimum 25.000TL

Hocam 32 RAM ile geçiş yapabilirsiniz AM5'e. Elinizdeki anakart, işlemci ve RAM'leri de satıp üstüne koyarsanız.

AM5'e geçiş yapın o bütçeyle.

Hocam, yaklaşık yedi ay önce sizin sisteme benzer bir sistemden DDR5'e geçtim. Normalde aklımda sadece 5800X3D alıp rahatıma bakmak vardı fakat gerek ikinci el piyasası gerek stok durumundan dolayı 7600X'e geçme kararı aldım. Tek eksisi 48 GB RAM'den 32 GB'a düştmüştüm fakat ikinci elden parçaları iyi fiyata satıp üstüne koymuştum. Bence siz de öyle yapabilirsiniz. İkinci el satıştan ben de pek anlamam, belli bir miktar bütçe ile RAM, anakart ve işlemci indirimlerini yakalayıp aldım. Sonrasında kalan parçaları ilana bıraktım, yaklaşık dört ayda olması gereken fiyata satıldı bütün parçalar. İkinci elden 5800x3d yi çok iyi fiyata temiz yakalarsanız belki bi anlamı olabilir ama onun yerine ikinci el ddr5 ram bakmak bie daha mantıklı kendi fikrimce. İndirimleri takip edip biraz zamana yayabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…