Ryzen 5 5600'e neler yapılabilir?

Cruslan

Üstün
Makaleler
4
Herkese merhaba,

Ryzen 5 5600 işlemcime şunları uyguladım ve bunlar haricinde yapabileceğim iyileştirme var mı size sormak istedim:
  • PBO açık, güç limitleri anakartın izin verdiği seviyeye getirildi, eksi -20 co ve +200 MHz(4650 MHz) hız arttırımı.
  • XMP açık, coupled mode(1:1) sağlanıyor. Bellek, fabric ve uncore frekansları denk.
  • Resizable bar ve 4G above decoding açık.
Bilgisayar bu ayarlar altında hem Prime95 Small FFT's hem de Large FFT's testlerinden uzun sürelerde stabil bir şekilde kalabiliyor. Anakart olarak MSI B550-A Pro var, üzerinde kayda değer VRM soğutması var, işlemci üzerinde DeepCool AK620 Zero Dark var. Bu işlemci için overkill bir soğutma. Bunlar haricinde önerebileceğiniz performans iyileştirmesi var mı?

Ben de aynı işlemciyi kullanıyorum ve saydıklarının hepsini ben de yaptım. Bendekinin farkı -30 CO ve 4650 MHz ile stabil çalışabiliyor, @AceTeq sağ olsun.

Muhtemelen PBO dışında manuel şekilde de overclock denenebilir, 4650 MHz'nin de üstüne çıkabilmek için. Bunun dışında bence yaptıkların yeterli, başka da performans arttırmak için benim aklıma bir şey gelmiyor.

Ben de aynı işlemciyi kullanıyorum ve saydıklarının hepsini ben de yaptım. Bendekinin farkı -30 CO ve 4650 MHz ile stabil çalışabiliyor, @AceTeq sağ olsun.

Muhtemelen PBO dışında manuel şekilde de overclock denenebilir, 4650 MHz'nin de üstüne çıkabilmek için. Bunun dışında bence yaptıkların yeterli, başka da performans arttırmak için benim aklıma bir şey gelmiyor.
4.7 GHz manuel yapınca 150 Watt'a fırladı sıcaklıklar. O yüzden çok taraftarı değilim. Gerilimleri düşürmeyi denedim işlemcinin farklı parçalarının fakat istediğim verimlilik artışını yakalayamayınca geri orijinal ayarlarına döndürdüm. İşlemci boşta 35-40 Watt enerji çekiyor.

4.7 GHz manuel yapınca 150 Watt'a fırladı sıcaklıklar. O yüzden çok taraftarı değilim. Gerilimleri düşürmeyi denedim işlemcinin farklı parçalarının fakat istediğim verimlilik artışını yakalayamayınca geri orijinal ayarlarına döndürdüm. İşlemci boşta 35-40 watt enerji çekiyor.

Ben 4.8 için 1.24v voltaj ve 130W ile 80 derece gördüm Cinebench R23'te. Bunu muadili Phantom spirit ile yaptım, voltaj konusunda şanslıysan yapabilirsin diye düşünüyorum.

Hangi ayarla frekansı ayarlıyorsunuz? Birden fazla "frekans" kontrolü var benim UEFI'mde.

Elimde MSI B550 Carbon modeli var deneye deneye önceki mesajımda bahsettiğim ayarları tutturabildim. Llc gibi ayarlara bulaşmamıştım.

1726659520582.webp 1726659422610.webp

Geri
Yukarı Alt