Çözüldü Ryzen 5 5600G temizlik sonrası tekleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Geçen hafta termal macun ve toz temizliği yaptım. İlk açılışta ekran tekrarlanıyordu, kasa içinde kontrol yaptım RAM'lar tam oturmamıştı. Aradan zaman geçti dün gece PC'yi açmak isteyince işlemci fanı çalışmadı ama anakartta Ethernet ışığı yanıyordu. Kasaya tekrar elektrik verince tekte açıldı. Sorun ne olabilir?

İşlemci: Ryzen 5 5600G
Anakart: ASUS A520M-E

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ü
Dediginiz durumda bir sorun gozukmuyor. Kablolar sadece oynadiysa ve cikmadiysa da sorun yok.
RAM'leri tekrardan cikartip uclarini nazikce silgiyle silin sonra tekrar acin sistemi. Sorunsuz acilmali, acildiktan sonra BIOS'a girip XMP kapandiysa (muhtemelen kapanacak) tekrar XMP acin ve ayarlari kaydedin.

RAM'leri tekrardan cikartip uclarini nazikce silgiyle silin sonra tekrar acin sistemi. Sorunsuz acilmali, acildiktan sonra BIOS'a girip XMP kapandiysa (muhtemelen kapanacak) tekrar XMP acin ve ayarlari kaydedin.

Temizlik sonrası BIOS kontrolu yaptım 3200MHz sabit XMP açık. Temizlik öncesi HDMI kabloyu otomatik algılayıp direk açılıyordu, şu anki açılışında 2 kabloyu kontrol ediyor. Bu sorun mu bilmiyorum, şöyle bir durumda oldu arka kapağı çıkardığımda saklamak için koyulan kablolar 2 3 oynadı belki de onunda etkisi vardir. Eve gittiğimde RAM ve kabloları kontrol edeceğim, tekrardan yazarım.

Sorun olsa sistem acilmazdi

Ben masaüstü bilgisayarı ilk defa kullandığım içın söküm işlemlerini acemi halde yaptım. Temiz hallettığim için mutluyum, zararım olmadı, bir sorum olacaktı ilk görüntü alirken HDMI ile otomatik açılacağına VGA kontrolünüde yapıyor. Bu her sistemde geçerli mi?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…