Ryzen 5 5600X ile sistem toplamak mantıklı mı?

godlikE

Başarılı
Herkese selam. Şu anda elimde i5 9400F ve RTX 2070 Super'li bir sistem var. Malum işlemci artık yeterli gelmediğinden değiştirmeyi düşünüyorum. Uygun bir fiyata Ryzen 5 5600X bulup almış bulundum fakat AM4 ile sıfırdan bir sistem kurmak güncel olarak ne kadar mantıklı bilemedim. Ryzen'i satıp i5 12400F veya 13400F almayı ve buna uyumlu olarak B660 ya da B760 anakart almak ne kadar mantıklı. Elimde 32 GB DDR4 RAM'ler mevcut. Ekstradan masrafa girmemek için DDR5'e geçmeyi düşünmüyorum. Sizlerin önerisi ne olur?

Yeterli gelecek kule tipi bir soğutucu ile ufak bir hız aşırtma yaparsanız 5600X ile 2-3 sene daha memnun kalırsınız.

Yeterli gelecek kule tipi bir soğutucu ile ufak bir hız aşırtma yaparsanız 5600X ile 2-3 sene daha memnun kalırsınız.

Halihazırda Cooler Master 212 Hyper EVO kullanıyorum zaten. AM4 uyumluydu kendisi, direkt bunu takacağım.

B450M anakart, 5600X ve 3060Ti ile o.c. olmadan sorunsuz kullanım sağlıyorum ben. İşlemcide kule tipi soğutucu var yükte 60 dereceyi geçmiyor. Gerektiği durumda o.c. de uygulanabilir fakat stock haliyle de yeterince tatmin edecektir.

Eğer 5600X elinizde varsa kullanabilirsiniz yoksa aradaki farka değecek bir fark yok sanırım ben alırken de arada fark çok fazla yoktu fakat garanti olması açısından X tercih ettim ben.

Fiyatına göre mantıklıdır. Ekstradan DDR5 RAM falan alacaksınız daha da masraflı olur. 5600X varsa alın 2. el A520 falan yeterli olur.

İşlemci elimde dediğim gibi. İkinci el B450'lere bakıyordum ben de.

Yeterli hocam zaten sisteminiz iyi 1 2 küçük değişikle performansı arttırırsınız DDR5'e geçmeyi neden düşündünüz bilmiyorum çünkü başlangıç seviyeleri 25k dan başlıyor oda sizin sisteminizle arada uçurum fark yok.

DDR5'e geçme planım sıfırdan anakart alacağım için bir daha masrafa girmemek içindi fakat gereksiz gibi duruyor zaten. Elimdeki 9400F ve B365 ikilisini satmam yeterli gibi duruyor.

5600x artık hiç mantıklı değil. Çünkü; ondan çok çok daha iyi 12400f daha uygun fiyatlarda. Ona geçmek daha mantıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…