Ryzen 5 5600X işlemcimi overclock yapmak istiyorum, ancak Cinebench 2024 testinde aldığım skor beklediğimden düşük geldi. İnternette araştırdığımda genellikle daha yüksek skorlar görüyorum ama benim işlemcim biraz geride kalıyor gibi görünüyor.
Bu düşük skorun sebebi ne olabilir? Termal kısıtlama mı yaşıyorum, BIOS ayarlarında mı bir sıkıntı var? İşlemciyi tasarım ve video düzenleme işlerinde daha verimli kullanabilmek için overclock yapmayı düşünüyorum. Stabil ve güvenli bir OC için nasıl bir yol izlemeliyim?
Dipnot olarak BIOS ayarlarından da anladığım söylenemez. Yapılması gereken adımları söylerseniz çok sevinirim birazcık bilgisizim bu konuda.
İşlemci hızını 4,2 GHz'e kitlemişsin, yanlış yapıyorsun. Yapman gerekenler öncelikle Curve Optimizer ile -10 -15 civarı - vereceksin tüm çekirdeklere. Daha sonra PBO ayarlarından işlemcinin gücünü 80-90 Watt'a çıkaracaksın. Bir de Max frekans ayarını bulup +200 verdiğin zaman işlemci overclock olmuş olacak. Senin yaptığında düşürmüşsün bile hızı.
İşlemci hızını 4,2 GHz'e kitlemişsin, yanlış yapıyorsun. Yapman gerekenler öncelikle Curve Optimizer ile -10 -15 civarı - vereceksin tüm çekirdeklere. Daha sonra PBO ayarlarından işlemcinin gücünü 80-90 Watt'a çıkaracaksın. Bir de Max frekans ayarını bulup +200 verdiğin zaman işlemci overclock olmuş olacak. Senin yaptığında düşürmüşsün bile hızı.
Sistemi ayarladığım zamanlarda yapmıştım ama şimdi nerede kim bilir o sonuçlar. PUBG gibi oyunlarda 95-100 Watt çekip 4700 MHz civarında sabit kalabiliyor işlemci.
Teşekkür ederim cevabınız için ancak nasıl yapacağımı bilmiyorum. Curve Optimizer kısımı şu an bu şekilde. Hangi adımları izlemem gerektiğini söyleyebilir misiniz?
Teşekkür ederim cevabınız için ancak nasıl yapacağımı bilmiyorum. Curve Optimizer kısımı şu an bu şekilde. Hangi adımları izlemem gerektiğini söyleyebilir misiniz? Eki Görüntüle 135779