Ryzen 5 5600X overclock nasıl yapılır?

glow

Uzman
Merhabalar, iyi günler. Overclock konusunda pek bilgim yok. +200 MHz ve Curve Optimizer -15 veriyorum; -20'de ara sıra mavi ekran yiyorum. Bazıları 5600 işlemciyle 4.9 GHz ile çalıştırıyor. Ben de bu şekilde yüksek hızlara çıkmak istiyorum ama dediğim gibi pek bilgim yok. Yardımcı olma amacıyla aşağıya sistem özelliklerini bırakıyorum:
  • 5600X işlemci
  • Arctic eSports Duo 34 kule tipi soğutucu
  • ASUS TUF B450M Pro 2 anakart
  • Kingston 8x2 Beast Black 3200 MHz CL16
  • Gigabyte RTX 4060 8 GB

Sizin yaptığınız şey PBO, OC değil.
Her işlemci aynı kalitede silikona sahip değil. Aynı model iki işlemcinin potansiyeli aynı olmaz.

+100 ve -15 ile başlayın.

Bu videodan görmüştüm evet silikon kalitesi mantığını biliyorum ve Cinebench testi yaparken işlemcinin voltaj değerlerini ChatGPT'ye attım voltaj değerlerinin gümüş olduğu ve altına çok yakın bir değerde olduğunu söyledi PBO değil de OC nasıl yapabilirim 5 GHz'ya da 4.9 GHz'e kadar çıkarmak istiyorum.

Altına yakın olan işlemci +200 -20'de mavi ekran vermez ki. Benim 5600 -30 bile yiyor mesela. Farklı bir şeyi veya ayarı yanlış yapıyor olabilir misiniz?

voltaj değerlerini buldum bu şekilde

+200 verme +100 vermen yeterli. Arada mavi ekran yiyorum dediğin ani spikelarda +200 için voltaj çok az kalıyor ve mavi ekran yiyorsundur. Ben AM5 sistemde +200 -20 de sürekli hata alıyordum mesela. +100 ve -25 kullanıyorum şu anda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…