Ryzen 5 5600X RTX 3060 sistem yükseltme önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gokomazo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 153
  • Etiketler Etiketler
    donanım

gokomazo

Uzman
Öncelikle selam arkadaşlar, şu an kullandığım bilgisayara birkaç değişiklik yapmak istiyorum.

Ekran kartım: RTX 3060 bunu değiştirmeyi düşünmüyorum.
İşlemcim: Ryzen 5 5600X bunu geliştirerek Ryzen 7 7800X3D yapmak istiyorum.
Anakartım: ASUS B450M II-A bunu yükseltmek istiyorum fakat hiçbir fikrim yok. Bütçem ise anakart için 5000TL ile 8000TL arası.
RAM: 8x2 16 GB 3200MHz Corsair ama tam ismini bilmiyorum. RAM'lerimi de değiştirmek istiyorum onun için de bütçem 3000TL ile 6000TL arası.
SSD: 512 GB 2100'e 1700 diye hatırlıyorum fakat ismini hatırlamıyorum. Onu da 1TB olarak yükseltmek ve hız, okumasının yüksek olmasını istiyorum. Bütçem ise 4000 ile 7500 arası.

Uzun zamandır bilgisayar sektöründen uzaktayım o yüzden çok bir bilgi birikimim yok, siz değerli arkadaşların görüşlerini almak isterim.

Yükseltmeyi ne için yapmak istediğinizle alakalı olarak verebileceğimiz öneriler değişir. Daha çok hangi alanda bilgisayarı kullanıyorsunuz ve hangi konuda bilgisayar daha iyi olmalı?

Örneğin oyun oynuyorsanız 5700X3D veya 5800X3D alıp, platform değişikliği masrafından kurtulup ekran kartı yükseltebilirsiniz. Öte yandan işlemci zayıf kalıyorsa platform değişimi mantıklı.

Direkt yeni bir AM5 sistem toplamak istiyorsunuz yani? Şu an 7800x3D'nin fiyati cok fazla. 9000 serisini bekleyin.

Oyun ve edit yapmak üzerine çoğunlukla kullanacağım. Az da çizim yapmak için. Oyun olarak fps oyunları oynuyorum işlemci bazlı o yüzden işlemciyi yükseltmeyi düşündüm.

Direkt yeni bir AM5 sistem toplamak istiyorsunuz yani? Şu an 7800x3D'nin fiyati cok fazla. 9000 serisini bekleyin.
evet AM4 olan sistemimi AM5'e yükseltmek istiyorum. Tray olanları 15.000TL civarında. 9000 serisi ne zaman cıkacak bir bilginiz var mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…