Merhaba, bütçem 60k. 1080p en düşük ayarlarda 240 FPS (Shooter, MMORPG) ve üzerinde kalmak istiyorum. Olmuşken en iyisi olsun istiyorum. Diğer bileşenlerden kısıp GPU, CPU kombinasyonu güçlendirebiliriz. Bütçeyi de esnetebilirim.
Şu anda başka bir konuya bakıp Ryzen 5 7500F ve RX 9070'li sistem satın aldım ama +5k GPU için harcayıp XT sürümünü alsaydım %15 ekstradan performans alacaktım. Yani 240 FPS için ortalama +30 FPS artış elde edecektim. İşlemci için ise 10k daha harcadığımda +30 FPS daha alabileceğimi gördüm. 15k karşılığında toplamda 60 FPS eder 240 üzerinde kalmak için mükemmel bir avantaj.
Aldıklarımı iade edip yeni bir Build yapsam mı yoksa aldıklarımı takıp devam mı etsem bilemedim. Satın aldığım parçalar şunlardır:
ASUS Prime B650M-K AM5 DDR5 6400 DP DVI VGA M.2 mATX ANAKART
Ben olsam anakart ekran kartı işlemci kasayı iade ederdim. Onun yerine ekran kartı olarak 9070XT işlemci olarak R7 7700 anakart olarak B650M-D veya m-r kasa olarak da rajintek ponos MS4 alırdım.
Keşke konu açmak, satın almadan önce aklınıza gelse. 1080p çözünürlükte FPS, MMO oyunlarında fazla FPS istiyorsanız işlemci almanız gerek. 9700X veya 7800X3D alınırdı. 60 bin liraya 9070 XT bile toplanırdı. İade edebiliyorsanız sistemi iade edin.
Ben olsam anakart ekran kartı işlemci kasayı iade ederdim. Onun yerine ekran kartı olarak 9070XT işlemci olarak R7 7700 anakart olarak B650M-D veya m-r kasa olarak da rajintek ponos MS4 alırdım.
Sabah geldi, hepsini açtım maalesef, 15K için ciddi şekilde FPS kaybı yaşadık. Dün akşam konuya cevap gelmeyince, insanlar aldığım sistemin iyi olduğunu düşünüyor sandım. Şimdi yazılanları okuyunca bir pişmanlık daha yaşadım. Ama son pişmanlık neye yarar?
İyi tarafından bakmaya çalışıyorum: GPU için 5K daha az ödedik, RAM ise neredeyse bedavaya geldi diyebilirim. Elimdeki sistemin, 1080p çözünürlükte beni 240 FPS üzeri tutacağını düşünüyorum ve sonuçta önemli olan da bu, işimi görecek.
Belki Sinerji ile iletişime geçip kartı açık kutu olarak iade edip XT sürümünü alabilirim. Sonra da işlemci upgrade ederim ama bir yandan da, 3 gün ürünün onlara gitmesi, 3 gün de iade süreci derken toplamda 6 gün daha beklemek istemiyorum.
Keşke konu açmak, satın almadan önce aklınıza gelse. 1080p çözünürlükte FPS, MMO oyunlarında fazla FPS istiyorsanız işlemci almanız gerek. 9700X veya 7800X3D alınırdı. 60 bin liraya 9070 XT bile toplanırdı. İade edebiliyorsanız sistemi iade edin.
Baktığım konu da benim bütçemle aynıydı. Ama bilgisayar parçaları hakkında hiç bilgim yok sadece söker takarım. Daha dün YouTube'dan FPS karşılaştırmalarına baktım öyle fark ettim.
@Lorien Hocam zaten işlemcim kutusuz geldi bunu iade edip 7800X3D alsam durumu ne kadar kurtara bilirim ama GPU kutusunu açtım.