Hiçbir zarar olmaz, telaş etmeyin. Sıcaklık kaynaklı sorun olmaz, fan devri sadece rahatsız eder seni, o kadar. Oyunlarda Boost frekansa çıktığı müddetçe sorun yok.
Programın aktif ayarlarına baktım, şu anda sorunsuz işliyor. Test hatasız tamamlarsa bana AI Tweaker menülerini iletin tekrardan en alt kısmına kadar. Bir de yine AI Tweaker'da DRAM timing menüsü var, orayı da aynı şekilde bana iletin.
@Alcheinz Test sonrası bir de güç planı bu şekilde dengeli ayarlayın, birebir aynı olsun attığım gibi. Fast Startup kapalı kalsın.
Fast Boot Disabled, POST Delay Time 1 saniye kalsın, bu da ek tavsiye olur. BIOS'ta Boot sekmesinde vardı. Anakart yazılımı kullanmıyorsan Tools'tan ASUS Tools kısmını da kapat istersen. İstediğim menüleri eksiksiz atarsan M-Die/A-Die fark etmeksizin genel geçer timing vereceğim. Sorunsuz açması lazım sende de.
PBO tek başına çok anlam ifade etmiyor. Hynix modülleriniz varsa genel geçer timing girip bırakmak lazım bu işlemcilerde, frekans çok zorlamaya gelmiyor. Bellek kontrolcü genelde yetersizdir. Bu işlemlerin hatrı sayılır getirisi var, yok denemez. Dibine kadar suyunu sıkmak istersen de @elninolaz R5 7500F için PBO ve RAM OC profilini iletsin. Oradan bakarsınız.
Windows Scheduler alakalı, diğer güç planı da Global C-State açık iken bir miktar stabiliteye katkısı var. Boştaki donmaları vs. önler, böyle kalması daha uygun. Yüksek performans kullanmak çok mantıklı değil, dengelide kalmalı sizler için. Daha optimize diyeyim.