Ryzen 5 7500F için soğutucu önerisi

Nicolo Zaniolo

Çalışkan
Merhaba, stok fan yerine bir işlemci soğutucusu almak istiyorum. Ancak şu an kullandığım stok fan, RAM'lere neredeyse temas edecek kadar yakın olduğu için hangi modeli tercih etmem gerektiğinden emin olamadım. Aklımda Thermalright Peerless Assassin 120 SE modeli var, fakat büyük görünüyor. Kasam ASUS TUF GT301 ve bildiğim kadarıyla soğutucu yüksekliğini destekliyor. Anakartım ASUS Prime A620M-E, RAM'lerim ise XPG Lancer Black DDR5. Soğutucunun RAM'leri sıkıştırması gibi bir problem yaşar mıyım? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Sorun olmaz, fan RAM'e temas edecek olursa, fanı 1 cm yukarı kaydırıp kullanırsın.
Hocam, fan yükseltiliyor, biliyorum; fakat metal bloğu RAM'leri sıkıştırır diye korkuyorum. Wraith Stealth'in boyutlarına baktığımda PA'ya göre fazlasıyla küçük olmasına rağmen neredeyse RAM'lere temas edecek biçimde duruyor.

Epey sitesinden fanların RPM hızını ve hava üfleme CFM değerini karşılaştırın, yüksek olanı tercih edersiniz, özellikle aynı ya da biri birine çok yakınsa, fiyatı düşük olanı alın.
Hocam dediğiniz değerlerde Segotep FZ6 daha önde görünüyor.

Fakat genişliği çok daha fazla görünüyor.

İfadeler: X99
Wraith Stealth'in boyutlarına baktığımda Pa'ya göre fazlasıyla küçük olmasına rağmen neredeyse RAM'lere temas edecek biçimde duruyor.

Amazon'ya da Hepsiburada gibi iade sıkıntısı olmayan yerlerden alın, extra olarak bir tane ucuz termal macun alın, MX6 olabilir,

Fakat genişliği çok daha fazla görünüyor.

Evet 2.5 cm daha geniş. Ürünü iade sorunu olmayan bir yerden alın, yanında extra termal macun alın MX6 gibi. Kutusuna ve poşetlerine zarar vermeden açın, ölçüp bakın, uyarsa kullanırsınız, uymazsa iade edersiniz. Uğraşmam dersen Thermalright da gayet yeterli olur. Ya da segotep ile aynı özelliklere sahip genişliği 12 cm falan başka marka bakın. Ocypus da olabilir. Dragos da alabilirsiniz.

Kendi kullandığım kule tipi soğutucu. 7800X3D ile kullanıyorum, PUBG'de 400 üzeri FPS alırken bile CPU 65, CPU package 75 dereceyi geçmiyor. Scythe modellerinde asimetrik kule tasarımı gereği RAM soketlerinden uzaklaşan bir eğime sahip; bu da büyük profil RAM'lerle bile çakışma ihtimalini ortadan kaldırıyor.

Hocam, internetteki genişliklere baktığımda hiçbir model sığmıyor gibi duruyor. Fan sorun olmaz fakat alüminyum blok değer mi, onu nasıl anlarım? Wraith Spirit'in yayılış şekli ve internetteki boyutlarıyla kafamı çok karıştırdı. Segotep'in alüminyum bloğu RAM'leri sıkıştırmazsa kasamın özelliklerine göre yaklaşık 8 mm bir boşluğum kalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…