Ryzen 5 7500F işlemci için soğutucu önerisi

Bütçe
4000 TL

Kamiki

Çalışkan
Merhaba,

Sonradan yükseltmeyi düşündüğüm Ryzen 5 7500F işlemcim için soğutucu arıyorum. Sistemimin parçalarını aşama aşama aldığım için planlamamda bazı problemler oldu. Normalde kaliteli hava soğutma, ortalama sayılabilecek bir sıvı soğutmadan iyidir düşünce yapısına sahiptim ve bu doğrultuda Thermalright Peerless Assassin 120 modelini almayı planlıyordum. Bunu düşünürken alacağım RAM'i Patriot Viper Venom olarak planlamıştım fakat ASUS ROG STRIX B650-A Wi-Fi anakartımın RAM seçtiğini öğrendim; bu doğrultuda da G.Skill Trident Z5 Neo RGB modelini almak durumunda kaldım.

Bu RAM'in büyük soğutucuları yüzünden almayı planladığım hava soğutucunun montajlanamayacağını düşündüm, o yüzden de sıvı soğutmalara yönelmeyi planlıyorum. Aşağı yukarı 4000 TL gibi bir bütçem var ve bu bütçe ile alabileceğim en iyi performansı alabilmek istiyorum. İki yıl içerisinde işlemcimi X3D bir işlemciyle (yeni bir teknoloji çıkmadığı senaryoda) değiştirmek istiyorum, o yüzden mevcut işlemcime değil ileriye dönük yatırım yapmak istiyorum. Sosyaldeki ilk yazım olduğu için konuya nasıl gireceğimi bilemedim, biraz da serüvenimi anlatmış gibi oldum. Hatalarımı mazur görün lütfen.

Yanıtlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İleride ısınan bir seye geçeceksen:

Şu an için de:

Bunlar fazlasıyla yeterli.

Öncelikle yanıtınız için teşekkürler. Bu soğutucular çift blok olduğu için RAM'lerin üzerine geliyor o yüzden bu tarz kule tipi tercih edemiyorum. Anakartımın VRM soğutucuları da yüksek olduğu için fanların pozisyonlarında oynama yapmam maalesef bir şey değiştirmiyor. Açıkçası sorun çıkarmasa bile RGB RAM almışken pek kapatmak da istemiyorum üstlerini.

Tavsiyeniz için teşekkürler ayrı olarak 240mm model bilginiz var mıdır acaba? Duruma göre 360mm destekli veya 240mm destekli kasa almayı düşünüyorum. Şimdilik aklımda Corsair 3000D vardı fakat 240mm destekliyor maalesef.

240mm de olması lazım fakat gereksiz pahalı fiyatları. Arkadaşın attığı 360mm lik soğutmayı geçen hafta almıştım yan sistemim için. Bugün matx bir kasaya geçtim önceki kasa büyük olduğu için ondan dolayı Noctua hava soğutmaya geçtim.

İkiside aynı performansı verdi bende. Ses takıntısı olan bir adamım. İkiside gayet sessiz. AIO tarafında temp peek daha az oluyor fakat bu benim fan profilimle de ilgili olabilir.
4000₺ ye ikinci el aldım soğutmayı bu arada. NF-U12A.

Aynı modelin 240'ını alabilirsiniz. 3000D yerine bütçe artarsa 4000D Frame modelini almanızı öneririm. Geniş ve ferah kasa.

Biraz yer problemim mevcut o yüzden 9070XT Nitro+ GPU'nun sığabileceği en ufak kasayı almaya çalışıyorum. Yine de tavsiyeniz için teşekkürler 360mm ve 240mm modellerin incelemelerine bakayım duruma göre farklı kasa bakarım artık.

Hayırlı olsun. Forumlarda gezerken sıvı soğutmaların pompasının yüksek sesli çalışabileceğini okumuştum. Bu modelde pompa sesi herhangi bir rahatsızlık veriyor mu size?

Hayır, ana makinamda Arctic II 420mm kullanıyorum hala. Hiçbir sıkıntım yok pompa sesiyle alakalı. Daha önceden de CoolerMaster ML240 kullanıyordum. Onda da pompayla ilgili bir problem yaşamadım ve 8 yıl kullandım sıkıntısız.
Ha, VRM fanı var Arctic aio'larda. O belirli bir süre sonra beni rahatsız etmeye başladı. Ondan dolayı üzerini bantlayıp geçtim. Çünkü o fanın gücünü kesmek için aioyu cpu dan sökmem gerekiyordu, tekrar vidalamak ve macunla uğraşmak istemedim.

Soldaki ana kasa, sağdaki ikinci sistemim. Sağdakinin kasası çok büyük olduğu için matx kasaya geçip Arctic ii 360mm'i emekliye ayırdım. Sadece 1 hafta takılı kaldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…