Ryzen 5 7500F işlemci RTX 5070 ekran kartı ile uyumlu mudur?

Sorun olmaz. 1080p'de sınırda kalıyor ancak sorun çıkarmayacaktır. 2K'da zaten sıkıntı olmadan oynarsiniz. 1080p'de 5080 ve üstünde darboğaz başlar.
Elimde şu anlık 2K bir monitör yok. Bir süre 1080'de devam edeceğim. Herhangi bir sorun yaratır mı?

Elimde şu anlık 2K bir monitör yok. Bir süre 1080'de devam edeceğim. Herhangi bir sorun yaratır mı?
Dediğim gibi yaratmaz, ancak sogutmaniz yeterliyse CPB ve PBO açarsanız daha sağlıklı olur.

Soğutmaniz kötüyse sadece PBO açın. Zira işlemci ısınır ise frekansları düşer ve o ayarlardan gelecek performansi elde edemezsiniz.

Soğutucu olarak Phantom Spirit 120 SE kullanıyorum. Dedikleriniz için yeterli midir?

Soğutucu olarak Phantom Spirit 120 SE kullanıyorum. Dedikleriniz için yeterli midir?
Normalde o soğutucu gayet yeterli, peki işlemciniz yük altında kaç dereceyi görüyor en fazla güncel olarak? Şu an o ayarlar kapalı değil mi? En kötü 5070 gelince takarsiniz, dediğim ayarlari açarsınız ve sıcaklık değerlerine bakarsınız. Çok ısınıyorsa CPB kapatırsınız.

Son düzenleme:
İlk aldığımda %100 kullanımda 62 dereceleri gördü. Şu anda ise Mersin'de yaşadığımdan ötürü 71-72 dereceleri görüyor öğlen saatlerinde. Onun haricinde 73 üstüne çıktığını hiç görmedim.

Büyük ihtimalle CPB ile ısı değeri sıkıntıya düşecektir. Dediğim gibi en sağlıklı yol deneme yanılma yolu. Çok ısınırsa sadece PBO açın. Şu anki sicakliklarinizdan da öyle görünüyor.

23K ya güzel denk gelmiş. İnno3d modeli de iyiydi zaten.
1080p, 2k fark etmez kullanabilirsin. 4070 s plus kafasında bir kart olduğu için aman aman kayıp yaşatmaz.
Phantom spirit o işlemci için fazlasıyla iyi. 80-85 leri aşmadığı sürece kafana takma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…