Ryzen 5 7500F Pearless Assassin sıcaklık değerleri yüksek

Makaleler
2
Yer
İstanbul
Merhaba sosyal üyeleri bir süredir R5 7500F ile Thermalright Pearless Assassin ikilisini kullanıyorum ancak sıcaklık değerlerimin iyi mi kötü mü olduğu konusunda içimde bir şüphe var. Sistem boşta iken 49-50 derecelerde dolaşırken Brave, Discord ve Arduino IDE üçlüsünü açtığımda 55 dereceleri görüyor, bu işlemler ve boşta ulaşılan sıcaklıklar biraz fazla gibi geldi. Sistemi yüke soktuğumda RDR 2'de 68 derecenin üstüne çıkmıyor ama Minecraft açtığımda 73-75 dereceleri görüyorum yine Minecraft'da aldığım sıcaklıklar da biraz fazla gibi geldi. Bunun üzerinde OCCT testi çalıştırdım 15 dakika sonunda maksimum 85 dereceyi gördüm, yine biraz fazla geldi bana ama yine de size sormak istedim.
Termal macun: Arctic MX-4

MX 4 o sisteme yakışmamış, sistemdeki sıcaklık anormal durumda olduğunu şu tablodan anlayabilirsiniz.

1720461069863.webp

MX 4 o sisteme yakışmamış, sistemdeki sıcaklık anormal durumda olduğunu şu tablodan anlayabilirsiniz.

Eki Görüntüle 63612

Soğutucu kutusundan çıkan termal macun ile 93 dereceyi görünce elimde olan MX-4'ü kullandım yakın zamanda değiştirmeyi planlıyorum.

Ryzen 5 7600 ile aynı soğutucu ve termal macunu kullanıyorum stres testinde 10 dakikada 80-82 gibi oynuyor. Fan ayarı yaptınız mı hocam?

BIOS üzerinden fan eğrisi ayarlardım.

R5 7500F ile aynı şeyi yaşıyorum. Kullandığım soğutucu DeepCool AK400 ve tek adet 120mm fanı var ama yeni termal macun, yeni sistem çok daha düşük değerler bekliyordum açıkçası. Boşta işlemcinin sıcaklığı gündüz 60 derece, gece 55 derece oluyor. Yüksek işlemci gerektiren oyunlarda (CS2 gibi) 70-77 derece aralığında, 10 dakikalık CPU-Z stres testinde ise 85 derecenin üstünü görmedim. AMD bu CPU'ları ömür boyu 95 derecede çalışacak şekilde tasarlamış ama ben yine de daha soğuk olmasını bekliyordum. Siz bir çözüm bulabildiniz mi?

R5 7500F ile aynı şeyi yaşıyorum. Kullandığım soğutucu DeepCool AK400 ve tek adet 120mm fanı var ama yeni termal macun, yeni sistem çok daha düşük değerler bekliyordum açıkçası. Boşta işlemcinin sıcaklığı gündüz 60 derece, gece 55 derece oluyor. Yüksek işlemci gerektiren oyunlarda (CS2 gibi) 70-77 derece aralığında, 10 dakikalık CPU-Z stres testinde ise 85 derecenin üstünü görmedim. AMD bu CPU'ları ömür boyu 95 derecede çalışacak şekilde tasarlamış ama ben yine de daha soğuk olmasını bekliyordum. Siz bir çözüm bulabildiniz mi?

Net bir çözüm bulamadım konu açıldıktan sonra tek yaptığım işlemcimin termal macununu daha düzgün şekilde uygulamak oldu, bu şekilde 2-3 derece daha serin çalıştırmayı başarsam da en yakın zamanda düzgün bir termal macun edineceğim ve o şekilde test edeceğim.

Net bir çözüm bulamadım konu açıldıktan sonra tek yaptığım işlemcimin termal macununu daha düzgün şekilde uygulamak oldu, bu şekilde 2-3 derece daha serin çalıştırmayı başarsam da en yakın zamanda düzgün bir termal macun edineceğim ve o şekilde test edeceğim.
Ben sorunu çözdüm şu videodaki ayarları uygulayarak. Hem işlemci 4.8 GHz yerine 5 GHz'de çalışıyor hem de oyun esnasında sıcaklık 60 dereceyi geçmiyor artık.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt