Ryzen 5 7500F & RTX 4060 Ti sistem için yükseltme önerisi

minigun33

Uzman
Merhaba herkese,

Aşağıdaki sisteme sahibim, upgrade yapmak istiyorum.

Neler değişmeli?

Monitör şu an 1080p 240Hz. 2K'ye geçebilirim daha sonra.

Kötü bir PowerBoost güç kaynağı vardı. Güç kaynağı ile başlayıp MSI MPG A850GS PCIE5 850W 80 PLUS GOLD aldım.
  • Gigabyte A620M H
  • PowerBoost PB-P3308B
  • Palit GeForce RTX 4060 Ti JetStream 16GB
  • XPG Lancer Blade Siyah DDR5-6000MHz CL30 32GB (2x16GB)
  • AMD Ryzen 5 7500F
  • DeepCool LT520 RGB 240 mm
  • MLD 1TB M500 NVMe Gen4 Okuma 7000MB-Yazma 4700MB M.2 SSD

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartlarda güzel indirim var şu sıralar, anakart ve PSU'dan başlayabilirsin.

Beklentiye göre değişir ama büyük para harcamayacaksan sistem şu an için yeterli duruyor. Hikayeli oyun da oynuyorsan eğer, 2K monitör şu an en gerekli ihtiyacın bence.

Güç kaynağı ile başlayıp ileriye dönük olması adına MSI MPG A850GS PCIE5 850W 80 PLUS GOLD aldım hocam.

Anakart ne önerirsiniz?
Kullanım amacını belirtmen de fayda var. Bu şekilde ne yönde upgrade ihtiyacın olduğunu bilemeyiz.
örnek veriyorum 2k oyun oynuyorum grafik abanıyorum diyorsan GPU denir.
Anakart giriş seviye mesela cpu ihtiyacın olursa rekabetçi oyun için CS2 VALORANT gibi oyunlar oynuyorsan 7800x3d vs.
Anakart ve işlemci önerilir GPU upgrade gerek kalmayabilir.

PSU anakart değiştirmek iyi olur.
Beklentiye göre değişir ama büyük para harcamayacaksan sistem şu an için yeterli duruyor. Hikayeli oyun da oynuyorsan eğer, 2K monitör şu an en gerekli ihtiyacın bence.

Yanıtlarınız için teşekkür ederim. CS2,VALO, PUBG, LOL ağırlıklı oynadığım oyunlar. Hikayeli oyun pek oynamıyorum açıkçası.

Yanıtlarınız için teşekkür ederim. CS2, Valorant, PUBG, LoL ağırlıklı oynadığım oyunlar. Hikayeli oyun pek oynamıyorum açıkçası.

O zaman ilk bu parçaları ilk değiştirin monitörü isterseniz sonradan değiştirebilirsiniz.

Yanıtlarınız için teşekkür ederim. CS2,VALO, PUBG, LOL ağırlıklı oynadığım oyunlar. Hikayeli oyun pek oynamıyorum açıkçası.

Öyleyse ilk cevabım yeterli diye düşünüyorum.
İşlemci ve anakart önceliğin. 2k geçersen daha sonra GPU upgrade edebilirsin.
İşlemci tavsiyesi 7800x3d ve 9800x3d.
Anakart B850 ve x870 olabilir bütçene göre.

Sistem bence gayet yeterli, ilk etapta anakarttan başla sonra 3D işlemci alırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…