• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Ryzen 5 7500F & RTX 5060 sistem için kulaklık, kamera ve mikrofon önerisi

Enes Bölükbaşı

Çalışkan
Evet hocalarım,
Bildiğiniz gibi bu forum sayesinde(@Ayhan Dönmez @LH44 @SunseTTime hocalarım ve sayamadığım diğer hocalarım başta olmak üzere) ilk giriş seviye sistemimi toplamış bulunmaktayım.
Parçaları yazayım sonra kızıyor bazı arkadaşlar.
  • CPU: Ryzen 5 7500F
  • Anakart: MSI Pro B650M-P
  • RAM: Goodram IDRM 6000 CL30
  • SSD: Kioxia Exercia Pro 2TB
  • GPU: MSI RTX 5060 Gaming
  • PSU: MSI MAG A750GL Gold
  • CPU soğutucu: Phantom Spirit
  • Kasa: MSI MAG Forge M120R
Arada yanlış veya eksik yazdıklarım olabilir. Ayrıca SSD soğutucu blok, Ethernet kablosu, Wi-Fi-Bluetooth cihazı da aldım. İsteyen olursa onları da eklerim.

Şimdi gelelim gaming ekipmanlara çevre birimlere.

Monitor: ASUS 1080p 144Hz IPS (Altında yeşil yeşil çizgiler oluştu sağdan sola. Bir ara garantiye vereceğim. Şimdilik idare ediyorum. Bayağı eski model belki yeni bir monitor alabilirm ama şiödilik idare edeceğiz bir süre.)
Klavye: SteelSeries Apex 5(bayağı iyi gibi uzun süre kullanırım bozulmazsa)
Mouse: Rampage SMX-R83 (Çok memnun değilim ama idare etsin diye aldım. Önerilere açığım.)

Kulaklık, kamera, mikrofon, hoparlör(opsiyonel) lazım. Sizler neler kullanmaktasınız. Kullandığınız beğendiğiniz ürünler nelerdir? Ayrıca önermek istediğiniz başka bir çevre birimi var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer bass ve yüksek ses seviyesi önceliğin ise Rampage X-Ranger 7.1 kulaklığı öneririm. Biliyorum pek sevilen bir marka değil ama 4 yıl kadar Rampage Cashe RM-K3 kullanıp pedler eskiyince buna geçmiştim. Olumsuz sayabilecegim tek ozelligi cok profesyonel ses kasamazsin, R6'da mesela harita bilgime guvenip cikarim yapiyordum. Onun disinda üzmüyor.

Ekipmana çok bir bütçen kalmamistir diye ucuz yollu bunu onerebilirim. 1.5K falan olmuş zamlı hali.

Benzer bütçede Havit gamenote H2002p var onla kıyaslayabilirim zira ikisini de kullandım:

Havit H2002p'de ses netliği daha basarili. Dip ses sorunu var. Basslar cok kuvvetli degil.

Rampage X-Ranger'nin ses netligi H2002p kadar iyi degil, dip ses sorunu hiç yok, basslar ve ses seviyesi muazzam.

Diger parcalar hayirli olsun tekrardan. @Enes Bölükbaşı

Son düzenleme:
Bütçe olarak değilde mid tier ürünler düşünüyorum daha çok. Low Tierler alamya değmez, High tierler hiç alınmaz bence.

Bütçe olarak değilde mid tier ürünler düşünüyorum daha çok. Low Tierler alamya değmez, High tierler hiç alınmaz bence.
O taktirde Rampage yerine daha kaliteli bir marka seçebilirsin. Hyperx Cloud III olması lazım ben yazılımı olmadan ses testi yaptığımda ses seviyesini çok düşük bulmuştum. Yazılımını yükleyince düzeliyormuş. O mesela mantıklı bir tercih olabilir. @michaelscofield hocam sanki kullanıyordu. Danışabilirsin.

Ben Barracuda X kullanıyorum. Fifine H9 bu fiyattayken Cloud 3 mantıklı değil hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…