Ryzen 5 7500F ve RX 9070 XT ile 2K oyun sistemi tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tyunusb
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    var
Bütçe
85000
Hepinize teşekkür ederim Nvidia kart alırsam 5070 Ti en ucuz PNY Sinerji'de o da beni çok zora sokuyor pcyi yere koyup yerde bağdaş kurup oynamam gerekicek. Ondan dolayı 9070XT almak istiyorum. Şu anki fiyatlarla Gigabyte Gaming OC ve Pulse var indirime düşmesini beklediğime değecek önereceğiniz model var mıdır?

Pulse alırsanız yanında siyah ekran hediye. Gigabyte alın bari.

5070 araştırmalarım sonucunda elemek durumunda kaldım açıkcası Nvidia tercih etmem gerekecekse 5070 Ti'a zorlamayı belki deneyebilirim

Hocam soğutucu epeyden bakınca 2300 e bulunuyor akakçe 2800den listeliyor ama daha ucuza var ARGB istediğimden yöneldim Thermalright ARGB modelleri tükenmiş 10 bin tl gibi fiyatlar var.
AMD kart önerinizde Asus Prime'ın özel bir sebebi var mı?

Pulse alırsanız yanında siyah ekran hediye. Gigabyte alın bari.
Peki Hocam fiyat düşme ihtimaline karşın Nitro+ modeline ne dersiniz? Aslında bir sitede Taichi 35 bine düştü ancak o ara alamadım maalesef. Yani ekran kartı için acele etmeden indirim beklemeyi düşünüyorum açıkcası çıkarabilsem bu kötü yorumların üstüne 5070Ti al kafan rahat etsin demek istiyorum belki 5070 Ti indirime girerse direk onu alabilirim

Son düzenleme:
Direkt Sapphire kronik sorunlu. Başka (marka) alın.

Bütçe ayarlayın ya da. 5070 ti için.

Hocam bu videoyu izledim aynı zamanda Nebi Akgün adında bir içerik üreticisinin de 9070XT videolarını izledim ve bu konuda 2 uç noktada söylem olduğu için çok fikirsizim yani bir taraf diyor ki sistem stabilse sorun yok diğer tarafta da Recep Baltaş bu işi çok uzun yıllardır yapan biri onun sistemi stabildir diye düşünüyorum o da sorun yaşıyor. Yani pek fikrim yok bu konuyla alakalı ama sorun yaşamayan varsa ben de yaşamam diye umuyorum açıkcası

Bir de son olarak ekran kartı dışında başka noktada bir görüş gelmedi diğer seçimlerimde karar kılıp toplamaya başlayabilirim o zaman diye düşünüyorum. Diğer parçalarda da önerileriniz varsa fiyatını aşmadan 300-500 aşabilir sorun değil duymak isteirm.

İşte Recep hocam hem BIOS ayarı yapmayı biliyor, hem de normal kullanıcı gibi zayıf işlemci, güçlü ekran kartı kullanmaz. Uyumlu sistem ayarlamıştır. Demek ki siz de bu sorunları yaşayabilirsiniz. Risk. Ben almam, siz isterseniz alabilirsiniz. 5070 ti neden böyle ihtiyaç? 5070 alıp 1 sene kullanır, sahibinden satıp 6000 serisine geçerseniz.

Hocam performans olarak 9070XT serisinden geride kalıyor gözlemlediğim kadarıyla 5070 Ti ilk kez kendime PC alıyorum ondan dolayı en iyi performans hevesim var açıkcası şu an bu sistemi böyle toplayıp sonra sadece CS2 oynamam bile ihtimal aslında o performansa ihtiyacım var mı emin değilim ama şu an hevesliyim bir miktar da ondan ötürü. Ama ekran kartı için 2 hafta bekleyebilirim belki bi 5070 Ti 37 binlere gelirse onu alırım Nvidia tarafında marka model seçmeme gerek var mıdır?

NVIDIA tarafında marka model seçmene gerek yok. Kronik sorunlu model yok. Bir ara Gigabyte Windforce çok ısınıyordu onu da giderdiler. Ayrıca 2K da düz 5070 bile muazzam oynatır. Artı DLSS açarsınız. Baktınız olmuyor GTA 6 çıktığında 2K Max grafiklerde oynamak istiyorsunuz multi frame generation X4 açar akarsınız.

2K Ultra Cyberpunk 90 FPS. DLSS açar 180 FPS oynarsınız. Daha da doymadınız multi frame generation açar 400 FPS oynarsınız. Seneye de bunu satar 6080 alırsınız. Babalar gibi. Yapıştır gitsin. Ama tabii Ryzen 5 7500F çok zayıf. Bence bunu Ryzen 7 9700X yapmalısın dostum. Sonra ekran kartı.

Aynı fiyatta oldukları için neredeyse ASUS daha mantıklı geliyor bana. Daha ucuz olması lazım Sapphire tercih edilmesi için.

Kart için bu rehberlere de göz atabilirsin.

5070 Ti alacaksan eğer acele etme hiç, biraz bekle okul kampanyası cuma indirimleri bla bla indirimleri derken kampanyalarla fiyatı düşebilir.

Diğer parçalar hakkında görüş istiyorsan uzmanlar müsait olurlarsa düşüncelerini belirtirler diye düşünüyorum.

SSD: @Caner Uncu.
PSU: @Yusuf7878 @Oreki
Ekran: @BerkayZ87

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…