Arkadaşlar bana bir yol gösterecek yok mudur hiç anlamam bu işlerden kaç değer girilmeli nasıl olmalı yavaş yavaş anlatacak var mı? BIOS üzerinden. Hangi isim hangi menüden olacak diye
Mesela Curve Optimizer Offset: -30 falan girilmiş bu gibi ayarları güzel bi sıcaklıkta nasıl bulabilirim? Adım adım yaptırabilecek var mı bilen birisi aranızda?
Diğer ayarlar default kalacak şekilde dediklerimi yap. Curve Optimizer All Core Negative 30 verin ve Precision Boost OverDrive içinde Manel yapıp Advanced seçtikten sonra, PPT: 75W, TDC: 70A, EDC: 140A girin ve kadedip çıkın. Sonra da test edin.
4.70 Ghz sabitledim Maks 66 derece oldu. 5 Ghz çektiğim de kırmızı işaret çıkıyor. Normal de 5.70-80 kadar destekliyordu sanırım 5 Ghz yapsam sorun olur mu acaba? Aynı ayar ile
İlk önce normalde ne kadar alıyor onu görelim. OC yapınca farkı anlarız, anladın mı? Ayrıca manuel OC yaparsan PBO otomatik kapanır yani CO ile verdiğin ofsetin hiçbir geçerliliği yok.
İlk önce normalde ne kadar alıyor onu görelim. OC yapınca farkı anlarız, anladın mı? Ayrıca manuel OC yaparsan PBO otomatik kapanır yani CO ile verdiğin ofsetin hiçbir geçerliliği yok.
Hocam benim isteğim aslında çok performans kaybetmeden sıcaklık düşürmek hem yük altında hem boşta. Bir anda 61 oluyor bir anda 81 falan oluyor sıcaklık. Bunu dengeli istiyorum.