Çözüldü Ryzen 5 7600 ve RX 7700 XT sitem açılışta takılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Blackandgrey

Çalışkan
Merhaba resimdeki özelliklere ek 2 TB Kioxia Exceria Plus G3 SSD'e sahibim. Bilgisayarımı oyunlarda, renderda ve Prime 95, FurMark, Windows'un bellek tanılama aracı, genel ısı verileri için AIDA64 Extreme vb programlarla test ettim ancak bir problem göremedim. Sadece şu şekilde bir sorunum var bilgisayarı ilk açışımda resimdeki gibi kasa çalışıyor ancak monitöre bu şekilde çizgi gelecek şekilde bir veri veriyor, başka monitöre taktım onda da direk input gelmiyor dedi, ancak ekran kartının fanları dönüyor, ışığı yanıyor, yuvasına oturmuş, bir sıkıntı göremedim. İlk Power tuşuna bastığımda bu şekilde görüntü vermiyor, kapatıp ikinciye ya da üçüncüye açınca görüntü geliyor, acaba neden kaynaklı olabilir bir fikrinizi almak istedim

Dosya Ekleri

• IMG20240707125335.webp
    IMG20240707125335.webp
    116,7 KB · Görüntüleme: 61
  • IMG20240707125348.webp
    IMG20240707125348.webp
    446,8 KB · Görüntüleme: 52
  • Screenshot_2024-07-07-12-58-44-26_e2d5b3f32b79de1d45acd1fad96fbb0f.webp
    Screenshot_2024-07-07-12-58-44-26_e2d5b3f32b79de1d45acd1fad96fbb0f.webp
    163,2 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba, müsait oldukça farklı şeyler denedim ve en son XMP açık High bandwidth disable, Low latenct disable şeklinde kullanıyorum. 10 gündür test ediyorum şu an herhangi bir problem kalmadı. Başka bu problemle karşılaşabilecek arkadaşlar için bende bu sorun böyle çözüldü, saygılarımla.
Merhaba,hdmi kablo ile kullanıyordum,ancak arkadaştan displayport kablosuda alıp denedim aynı şekil tepki aldım,bugün biraz biostaki ayarlara göz attım,şunu farkettim ram için High bandwidth enabled, Low latenct enabled şeklindeydi high bandwidth ayarını disabled yaptım.Ortalama 1-2 saat aralıklarla 10 kere felan açıp kapamışımdır,şu anlık bir problem kalmadı gibi.Tabi kesin çözülüp çözülmediğine birkaç günlük kullanımdan sonra kesin gözüyle bakarım ,büyük ihtimal.Öneriniz için teşekkürler @DarthGorsoy .

@Blackandgrey

Evet, ben de eğer sorun kabloda değilse BIOS ayarlarındadır diyecektim. Sorun çözülmüş gibi görünüyor, eğer devam ederse yazarsın.

Bugün açarken aynı şekilde yaptı, galiba RAM'ler tepki vermiyor, o yüzden görüntü vermiyor, bugün de sadece XMP açık bıraktım, test ediyorum. Galiba AM5 sistemlerde EXPO değil de XMP uyumlu RAM'ler. Özellikle benim gibi Gigabyte anakartı kullanan insanlarda büyük problem, maalesef. Çözüm önerilerine açığım sevgili Techolay üyeleri.

Bir de aklıma gelmişken: Recep Baltaş'ın Gigabyte anakart videolarını, dahili GPU kapatma videosunu falan izleyip o ayarı da yapmıştım, normal şartlarda işlemcinin GPU'su kapalı olmalı ancak her PC'yi yeniden başlattığımda o ayarı autoya alıyor, çözemedim.

Merhaba, müsait oldukça farklı şeyler denedim ve en son XMP açık High bandwidth disable, Low latenct disable şeklinde kullanıyorum. 10 gündür test ediyorum şu an herhangi bir problem kalmadı. Başka bu problemle karşılaşabilecek arkadaşlar için bende bu sorun böyle çözüldü, saygılarımla.

Çözüm

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt