Ryzen 5 9600X için termal macun önerisi

Yer
İstanbul
9600X işlemci kullanıyorum. Soğutucum Phantom Spirit SE, 2 fanlı olan. Kasamın hava akışı iyi ve termal macunu düşünebileceğiniz her şekilde sürdüm, işlemci bloğundaki etiketi de söktüm. İşlemcim boşta anlık 65 derecelere çıkıp sonra 10 dakika 49-50'de devam ediyor, FC 25’te açılırken 66'ya fırlıyor. Maça başlayınca 77'ye fırlıyor ve 68-72 arası takılıyor ve anlık 77'lere çıkıp iniyor. Şu an kullandığım macun MX-4. Pump-out yapan bir macun diyorlar ve ben soğutucuyu kaldırdığımda işlemcideki macunun işlemci üzerinde kalmadığını görüyorum sürekli. Böyle bir sorun yaşatmayacak macun var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Thermalright TF7 kullanabilirsiniz. Peerles Assassin'de 7800x3d ile oyunlarda 65-75 arası seyrediyorum. Bana soracak olursanız ısılar normal gibi, TF7 ne kadar düşürür bilemiyorum.

Sıcaklıkların iyi seviyede arkadaşlarında dediği gibi. Pump out laptoplarda yapıyor MX-4. Bende bu macunu kullanıyorum masaüstü bilgisayarımda, sorun yaşamadım hiç.

Oyunda 70C normal sicaklik. Klima yoksa dusuk bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…