cemkaraca

Yetkin
Kol takıp arada oyun oynuyorum. Oynadığım oyun Forza Horizon 5. Ryzen 7 5700U işlemcili 16 GB RAM'li APU laptopum var. Oyunda 45-50 FPS veriyor, bana yetiyor ama oyunu oynarken ekran kartı derecesi 72-73 oluyor Görev Yöneticisi'nden baktığımda kullanımı %95-97 arası. Bu bir sorun yaratır mı? Klavyeye dokunduğumda bariz bir sıcaklık var hissedebiliyorum, bir de ekranın sağ tarafı da ısınıyor. Ama ekranın ısınması laptop fanlarının ekrana doğru baktığı nedeniyle olabilir zaten fanlar en yüksek hızda çalışıyor sanırım.

Oyunu kapattıktan 5 dakika sonra 50 dereceye iniyor ve fanlar yavaşlıyor. Sizce bir şey olur mu? Fanların ekrana vurması, ekranda sararma, piksel sıkıntısı falan olabilir mi veya anakartta bir sıkıntı çıkabilir mi yüksek sıcaklıklarda? Altında stant falan yok direkt masanın üzerinde yani. Stant yerine ne koyulabilir veya bir şey koymak işe yarar mı?

Hocam hem CPU, hem GPU birimi aynı kalıp (chipset, yonga) içinde. Bence normaldir laptop için. Forza Horizon oynuyorsun birde yani.

Benim de Ryzen 3 5300U işlemcili laptobum var. Oyunlarda biraz daha düşük oluyor ama sizin gibi güçlü bir işlemci değil yani.

Normalde yüksek FPS almıyorum oyunlarda 40-50 falan bana yetiyor. Geçen FIFA 18 yükleyim dedim 55-60 FPS aldım en düşük ayarlarda. Ve ekran kartı kullanımı %96 dı. Derece ise 73. Bir şey olmaz demi dediğinize göre korkuyorum da. Bu arada gaming laptop değil o yüzden tek fan var. Tek fan olduğu için klavye ısınıyor ekranın sağ tarafına fan vuruyor o yüzden ekran da ısınıyor.

Normalde yüksek FPS almıyorum oyunlarda 40-50 falan bana yetiyor. Geçen FIFA 18 yükleyim dedim 55-60 FPS aldım en düşük ayarlarda. Ve ekran kartı kullanımı %96 dı. Derece ise 73. Bir şey olmaz demi dediğinize göre korkuyorum da. Bu arada gaming laptop değil o yüzden tek fan var. Tek fan olduğu için klavye ısınıyor ekranın sağ tarafına fan vuruyor o yüzden ekranda ısınıyor.
Korkacak bir şey yok hocam. Gayet serin çalışıyor cihaz. %96 yükte olması sorun değil normal asıl kullanmaz ise sıkıntı zaten. %99 yükte 12 saat oyun oynamışlığım var ısınmıyor ise sorun yok.

Korkacak bir şey yok hocam. Gayet serin çalışıyor cihaz. %96 yükte olması sorun değil normal asıl kullanmaz ise sıkıntı zaten. %99 yükte 12 saat oyun oynamışlığım var ısınmıyor ise sorun yok.

Aslında ısınıyor hocam onu fark edebiliyorum. Klavye ısınıyor, klavyede bir sıkıntı olmasa bile ekran da sıkıntı yaratır mı?