Ryzen 7 5700X İçin FHD ve QHD için ekran kartı önerisi

5000 serisi yazılım konusunda ne getirecek bilemeyiz 4000 serisi yavaş yavaş eski nesil olmaya gidiyor eğer beklenebilirse konu sahibi halihazırda kullandığı 3060 Ti ile devam edip 5080 gibi bir kart için yatırım yapsın en mantıklısı bu duruyor.

DDR5'e bir 3-4 sene geçmeyi düşünmüyorum. Dolayısıyla CPU değiştirmeyeceğim. Bir bakalım oyun çıksın, 5000 serisi çıksın bu CPU ile GTA 6'yı yüksek ayarlarda oynatacak bir GPU arıyorum. Tabii bunun için biraz erken bu CPU'ya gerek 2K'da gerekse 1080P'de en üst sınırda nasıl bir ekran kartı alınabilir onun analizini yapıyorum.

Böyle düşünüldüğünde 4080 de alabilir.

Ama darboğaz dediğimiz şey giren ani droplar değil midir? Sizce 2K'da 4080 fazla darboğaz yapmaz mı 5700X ile?
Darboğaz dediğimiz şey ani droplar değildir. Ekran kartından tam performans alamama durumudur. 100 FPS alacağına 90 FPS alman gibi.

Ama darboğaz dediğimiz şey giren ani droplar değil midir? Sizce 2K'da 4080 fazla darboğaz yapmaz mı 5700X ile?

Ani drop başka, darboğaz başka. Senin dediğin ani droplar "darboğaz" olarak bilinen işlemcinin kendini %100 kullandığı senaryolarda gerçekleşir, öyle her darboğaz drop yedirmez.

Darboğazda genel olarak işlemci ekran kartını besleyemez ekran kartı da kendini tam olarak kullanmaz. 100 değil 80 alırsın ama yine alırsın.

Bu demek değildir ki ekran kartının kendini tam kullanamaması kötü bir şey değil. Örnek olarak bir hikayeli oyunda ekran kartı kendini %30-40 kullanıyor ama sabit 100FPS alıyorsun. Daha ne olsun yeter de artar.

Hadi oldu da besleyemedin, NVIDIA'nın DLDSR isimli güzeller güzeli bir teknolojisi var açıyorsun Denetim Masası 3D ayarlardan 4K'ya upscale ediyorsun ve 4K oynuyorsun oyunlarını. Görüntü de bozulma falan fiştan olmuyor DLDSR seçeneklerin. Native 4K oynarmışçasına oynuyorsun.

Örnek olarak Cbp'de 1080P'de işlemci kendini kullanmasa da ekran kartı %65-70 seviyelerinde 60FPS veriyor, DLDSR ile 2K'ya yükseltiyorum daha pürüzsüz şekilde yine 60FPS olarak 2K oynuyorum oyunu.

Ki 3-5 biriktir eldekileri sat 7500F'li 7600'lü DDR5'li bir upgrade yap sonrasında cillop gibi oyna.

Yani oyunları max grafik ayarlarında oynayacağını, fg olan oyunlarda fg açacağını hesaba katarsak pek sıkıntı çıkmaz 2k'da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…