Çözüldü Ryzen 7 5800X uygulamalarda yüksek işlemci kullanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

witicieen

Üstün
Merhaba, 2 gün önce Ryzen 7 5800X işlemciye geçiş yaptım, Ryzen 5 5600'den. Ryzen 5 5600'de böyle bir sorun yoktu ancak yeni işlemcide Discord ve tarayıcılar yüksek işlemci kullanıyor, yani olmaması gereken bir durum. Tarayıcıyı anlayabilirim ancak Discord yüksek işlemci özelliğini kullanıyor. Bilgisayara her türlü virüs taraması vesaire yaptım ancak sorunu çözemedim bir türlü.

İşlemcim: Ryzen 7 5800X.
Anakart: Gigabyte B550M D3sh.
RAM: 64 GB DDR4 4000 MHz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kullanım için bir şey diyemem de fanların sesinden rahatsızsan fan Control yazılımını kullan.

Sorun çözüldü. Bu arada 240mm sıvı soğutucuya geçiş yaptım. Corsair'in ilk başta montajdan sonra eve getirdim kasayı PC'yi açtım 90 derece de çalışmaya başladı tak kapadı kendini. Ardından PC'yi tekrar açtım 30 dereceye düştü şu anda stres testiyle 70 derece en fazla. 120wat çekiyor bu arada % 100 de Core Temp programıyla baktığım da. Ancak PC'yi ilk açtığımda bu devir daim su sesini duymuyorum, bu normal bir şey mi?

Hocam bu sorun değil normal bir şey. Önemli olan CPU kullanım yüzdesi onlarda normal (çok fazla sekme açtığınızı varsayarak).

Hocam bu sorun değil normal bir şey. Önemli olan CPU kullanım yüzdesi onlarda normal (çok fazla sekme açtığınızı varsayarak).

Ne alaka dostum normal bir şey ile? Ryzen 5 5600 kullanırken böyle bir sorun yoktu ayrıca 250 tane sekme değil tarayıcı açıyordum şu anda aynı işleri yapıyorum işlemci kullanımı normal şartlar da % 10 geçmezken şu anda % 40 50'lere çıkıyor fanlar bağırıyor bu mu normal bir şey?

Kullanım için bir şey diyemem de fanların sesinden rahatsızsan fan Control yazılımını kullan.

Sorun çözüldü. Bu arada 240mm sıvı soğutucuya geçiş yaptım. Corsair'in ilk başta montajdan sonra eve getirdim kasayı PC'yi açtım 90 derece de çalışmaya başladı tak kapadı kendini. Ardından PC'yi tekrar açtım 30 dereceye düştü şu anda stres testiyle 70 derece en fazla. 120wat çekiyor bu arada % 100 de Core Temp programıyla baktığım da. Ancak PC'yi ilk açtığımda bu devir daim su sesini duymuyorum, bu normal bir şey mi?

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…