Ryzen 7 5800X3D için anakart önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Evilpluto
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 25
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    anakart
Bütçe
10000
ASUS Prime B550-Plus anakart özelliklerine baktığımda M.2 için gördüğünüz gibi 2. M.2 slotu kullanırsanız SATA 5,6 portları devre dışı kalır diyor. Bu olmayacak işte arkadaşlar. Bana 6 tane SATA en az 2 tane M.2 yuvası olan anakart lazım. Bu da gördüğüm kadarıyla Gigabyte B550 Aorus Master ile başlıyor en düşük bütçeden.

AM4'e yatırım yapmak mantıksız olur. B550 TUF, ROG, PRO almak en mantıklısı. X570'e fazladan para vermeye gerek yok şu an. AM5 olsaydı X670 önerirdim.
Haklısın ama sıfır sistem toplayamam onu al bunu sat bıktım kardeşim. Am4 uygun anakart alıp geçeceğim

Dosya Ekleri

• Screenshot_20231225-105519_Chrome.webp
    Screenshot_20231225-105519_Chrome.webp
    33,3 KB · Görüntüleme: 44
MSI ile ne tür bir sorun yaşadın bilmiyorum ama ben yine MSI öneririm. Gigabyte anakart kullanıyorum, anakart ile ilgili olası sorunlara karşı hiçbir yerde konu, yorum veya bilgi paylaşımı bulunmuyor. Gigabyte yetkili servise ulaşmak imkansız, attığınız destek mailleri havada kalıyor. Forum sitesine kaydoldum ama mart ayından beri üyelik onayı bekliyorum. Ayrıca bir "App Center" yapmışlar, kurduktan sonra virüs gibi yapışıyor ve hiçbir işlevi yok. Anakartı istediğin gibi kullanamıyorsun.

Ama bir önceki MSI anakartımdan oldukça memnun kaldım. Özellikle MSI forum sitesinde yetkili kişiler direkt yardımcı oluyorlar. Yardımcı olamazsa da çok rahat müşteri iletişim merkezine ulaşıp yardım alabiliyorsun. Eğer İstanbul'daysan gün içerisinde sorununu çözüp anakartını sana teslim edebiliyorlar. Servis Point garanti kapsamında oluyor genelde.

MSI ile ne tür bir sorun yaşadın bilmiyorum ama ben yine MSI öneririm. Gigabyte anakart kullanıyorum, anakart ile ilgili olası sorunlara karşı hiçbir yerde konu, yorum veya bilgi paylaşımı bulunmuyor. Gigabyte yetkili servise ulaşmak imkansız, attığınız destek mailleri havada kalıyor. Forum sitesine kaydoldum ama mart ayından beri üyelik onayı bekliyorum. Ayrıca bir "App Center" yapmışlar, kurduktan sonra virüs gibi yapışıyor ve hiçbir işlevi yok. Anakartı istediğin gibi kullanamıyorsun.

Ama bir önceki MSI anakartımdan oldukça memnun kaldım. Özellikle MSI forum sitesinde yetkili kişiler direkt yardımcı oluyorlar. Yardımcı olamazsa da çok rahat müşteri iletişim merkezine ulaşıp yardım alabiliyorsun. Eğer İstanbul'daysan gün içerisinde sorununu çözüp anakartını sana teslim edebiliyorlar. Servis point garanti kapsamında oluyor genelde.

MSI forum sitesi ve diğer söylediklerine katılıyorum evet mesajına hemen dönüyorlar, yardımcı oluyorlar. Ama benim anakartım bozulmasın onlarda yardımcı olmasın isterim.
MSI B450 Tomahawk anakartla alakalı öncesinde Debug LED VGA yanıyordu sistemi açınca sonra onarıma gönderdim baksınlar diye chipsetin arızalı olduğu öğrendim. Garanti bitiminden 8 ay sonra arızalandı. Garanti sonrası MSI anakartların bu tür sorunlar çıkardığını yabancı bazı forumlarda okudum ve soğudum MSI'dan.
Gigabyte şart değil ASUS da olur ASRock bile olur MSI olmasında.

Ama bir önceki MSI anakartımdan oldukça memnun kaldım. Özellikle MSI forum sitesinde yetkili kişiler direkt yardımcı oluyorlar. Yardımcı olamazsa da çok rahat müşteri iletişim merkezine ulaşıp yardım alabiliyorsun. Eğer İstanbul'daysan gün içerisinde sorununu çözüp anakartını sana teslim edebiliyorlar. Servis point garanti kapsamında oluyor genelde.

Hocam ben App Center uygulamaların toplandığı yer yani aslında uygulama değil. Uygulamaları anakartın sitesinden "uygulama" kısmından indirip kurunca oraya düşüyor, çok işlevli programlar var:

1703497720113.webp

Ben şahsen bayağı memnunum. Arkadaşa da B550 Gaming X V2 yani kendi anakartımı öneririm. ATX anakartlar daha ferahtır m-ATX'lere göre. MOSFET sayısı fazladır. M-ATX anakart kullandım küçük anakart bana rahatlık vermedi dar geldi. Kasanız desteklerse ATX tavsiyemdir. Ama kompakt olsun derseniz m-ATX olanlara yönelin sizin kararınız. Zaten performans açısından fark olmaz. Sizin belirlediğiniz kart üst modellerden, karar sizin o modelde güzeldir.

Ama bir önceki MSI anakartımdan oldukça memnun kaldım. Özellikle MSI forum sitesinde yetkili kişiler direkt yardımcı oluyorlar. Yardımcı olamazsa da çok rahat müşteri iletişim merkezine ulaşıp yardım alabiliyorsun. Eğer İstanbul'daysan gün içerisinde sorununu çözüp anakartını sana teslim edebiliyorlar. Servis Point garanti kapsamında oluyor genelde.
Gigabyte en dandiklerinden. asRock bile daha iyi bence. X48 anakartım ve P5KC anakartım vardı. P5KC manyak gibi uygulamaları varken X48DS5'in bir tane dandik uygulaması vardı. 2008 yılında P5KC'nin onlarca uygulaması vardı.

MSI forum sitesi ve diğer söylediklerine katılıyorum evet mesajına hemen dönüyorlar, yardımcı oluyorlar. Ama benim anakartım bozulmasın onlarda yardımcı olmasın isterim.
MSI B450 Tomahawk anakartla alakalı öncesinde Debug LED VGA yanıyordu sistemi açınca sonra onarıma gönderdim baksınlar diye chipsetin arızalı olduğu öğrendim. Garanti bitiminden 8 ay sonra arızalandı. Garanti sonrası MSI anakartların bu tür sorunlar çıkardığını yabancı bazı forumlarda okudum ve soğudum MSI'dan.
Gigabyte şart değil ASUS da olur ASRock bile olur MSI olmasında.

Hocam asıl sorun MSI'ın servisinde servis point çok rezalet bir firma.

ASUS Prime B550-Plus anakart özelliklerine baktığımda M.2 için gördüğünüz gibi 2. M.2 slotu kullanırsanız SATA 5,6 portları devre dışı kalır diyor. Bu olmayacak işte arkadaşlar. Bana 6 tane SATA en az 2 tane M.2 yuvası olan anakart lazım. Bu da gördüğüm kadarıyla Gigabyte B550 Aorus Master ile başlıyor en düşük bütçeden.

Haklısın ama sıfır sistem toplayamam onu al bunu sat bıktım kardeşim. Am4 uygun anakart alıp geçeceğim
B550 TUF al en iyisi. B550 Carbonda bakabilirsin.

Hocam asıl sorun MSI'ın servisinde servis point çok rezalet bir firma.
Servis çok önemli değil düzgün kullanırsanız.

B550 TUF al en iyisi. B550 Carbon'da bakabilirsin.

Tomahawk ve Carbon çok güzel seri.

B550 TUF al en iyisi. B550 Carbon'da bakabilirsin.

Hocam tabii ki öyle fakat bu ürünler çok dayanıklı olsalar bile her şey olabiliyor. Ufacık bir hata nelere sebep oluyor hepimiz biliyoruz. En kötü senaryoda yaşanabilecekleri hesaba katarsak bahsi geçen servisten adam olmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geri
Yukarı Alt