Ryzen 7 7700X sistem geç açılıyor

3455can

Uzman
Arkadaşlar, yaklaşık 1 sene önce sistem dizdim. Aldığımdan beri bilgisayarda BIOS ekranı geç geliyor, bilgisayarın ortalama açılış süresi 25 30 sn. BIOS'u sürekli güncel tuttum, Memory contexide açtım ama ben bir çözüm bulamadım. Sistemin performansından çok memnunum ama geç açılıyor, yeniden başlat yapınca süre 2 dakikalara çıkıyor. RAM 16 GB, farklı marka hızlı 32 GB RAM aldım. Sistemdeki RAM bellekleri 2 adete çıkardım ama değişen bir şey olmadı. Sistemim aşağıdaki gibidir.
  • Ryzen7 7700X işlemci
  • MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi anakart
  • G.Skill 6000 MHz CL 30 AMD EXPO DDR5 RAM X2, 16 GB
  • Cooler Master 240mm sıvı soğutma
  • 3060 Ti ekran kartı
  • 700W Power SUP (Bunu da değiştirip 850W Gold takacağım)

Konu hakkında bilgisi olan varsa yardım bekliyorum. İncehesap'a yazıyorum, pek çözüm bulamadılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben yaptım bunları, sadece MSI anakartta Gear down nerede olduğunu bulamadım. Onun dışında hepsini yaptım ama pek bir şey değişmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben yaptım bunları, sadece MSI anakartta Gear down nerede olduğunu bulamadım. Onun dışında hepsini yaptım ama pek bir şey değişmedi.

Önerilerle değişmediyse sisteminle alakalıdır. Bende yeni geçtim DDR5 50 saniyede açılıyordu. BIOS'tan bir ayar yaptım. 7 saniyede ekran geliyor.

Evet açık.

Bende aynı anakartı kullanıyorum. SSD 7000 yazma 6000 okuma Power Supply'im çok iyi değil ondan olabilir mi diyeceğim oda etki edeceğini sanmıyorum.

Vallahi bende 7 saniyede ekran geliyor BIOS güncel mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…