Sistemi topladım, 6400 EXPO açtım ve boot etmedi. Sonra 6000 MHz'ye düşürdüm, sistem boot etti. Ama warm boot yani yeniden başlatmalarda DRAM LED'de takılı kalıyordu (eski BIOS sürümlerinde) ve ya sistem o sırada kendini kapatıp tekrar açıp boot etmiyordu. Buildzoid'in manuel ayarlarını da yaptım, orada da aynı şeyler oldu. Şimdi son BIOS olan 3263'ü kurdum. Burada da sistem yeniden başlatmalarda kendini kapatıp tekrar açıyordu ve boot olmuyordu. IMC'den dolayı diye düşünerek denedim, onda da aynısı oldu. Sonra 5200 MHz'ye düştüm, problem yaşamadım.
Ondan sonra yabancı forumlarda gezinirken problemin Armory Crate'den kaynaklı olduğuna dair bir konuya denk geldim. Programı kaldırdım, 6000 MHz'de ve gerçekten de warm boot'taki o problemi çözdüm, oyunlar oynadım. Sonra The First Descendant oyununu 6000 MHz'de oynamaya başladım; sistem ani resetler atmaya başladı ve olay görüntüleyicisinde kernel-power 41 (63) hatasını gördüm. Bu hatayı, Armory Crate'i kaldırmadan önce de bir kez vermişti; onu da olay görüntüleyicisinde gördüm.
Şimdi 5600 MHz'de kullanıyorum, 5-6 saattir o oyunu oynadım, problem olmadı. Şimdi problem CPU IMC'den mi kaynaklı yoksa PSU mu, kafam çok karışık.
Bu arada manuel ayarlarda sistem Y-Cruncher'da 2 saat, CPU'nun Curve Optimizer'ını buldum, OCCT CPU testinden geçti. RAM'ler için MemTest5 1usmus 25 cycle ve Extreme1 3 cycle geçti. Zamanında MemTest86 da yapmıştım, bir problem yoktu onda da. OCCT Power testinde ilk zamanlar ayarları yaptığımda ilkinde çökmüştü, sonraki arka arkaya iki test yaptım geçti. Sonra da bu kernel-power 41 (63) hatasını gördüğümde tekrar 6000 MHz'de 3 kez arka arkaya power testi başlattım ve problem olmadan tamamladı.
Şu an 5600 MHz'de devam ediyorum.
Anakart: Asus TUF B650-Plus
CPU: Ryzen 7 7800X3D
GPU: Gigabyte Aorus RTX 4070 Ti Super
RAM: G.Skill F5-6400J3239G16GX2-TZ5NR SK Hynix A-Die
PSU: Corsair RM1000e 1000W Gold 80+
SSD: Corsair 2 TB MP600 NH
AIO: Corsair H150i LCD XT