Ryzen 7 9700X Sıvı Soğutma Önerisi

Bütçe
5000-7000TL

Zireael14

Uzman
Merhabalar, 5000TL - 7000TL bütçe ile Ryzen 7 9700X işlemciye sıvı soğutucu önerebilir misiniz?

Aqua Elite 360 kullanıyorum, tavsiye edebilirim sanırım. Daha iyisi mutlaka vardır fakat ben kullanıcı deneyimime dayanarak tavsiye ediyorum.

Aqua Elite 360 kullanıyorum, tavsiye edebilirim sanırım. Daha iyisi mutlaka vardır fakat ben kullanıcı deneyimime dayanarak tavsiye ediyorum.
Baya uygunmuş hocam bu ya. İşlemciniz ve yük altında sıcaklık hakkında bilgilendirme yapabilir misiniz? Bunu alırım belki.

Baya uygunmuş hocam bu ya. İşlemciniz ve yük altında sıcaklık hakkında bilgilendirme yapabilir misiniz? Bunu alırım belki.
Aynı model işlemci kullanıyoruz, R7 9700X var bende de. Benchmarka merak edip sokmadım fakat gün içinde normalde de yük altına kullanırım. Arkada sürekli GTAV açık olur, önde de mutlaka ya premiere pro, ya after effects ya da blender açık durur, kenarda burp suite açıktır falan, yani anlayacağın tam kaos ortamı. Tarayıcıda da işim gereği sekmelerin adı gözükmeyecek kadar küçülür, çok sekme kullanıyorum. O kullanımlarda (105w kast ediyorum, normal kullanımda pek ulaşılabilecek bir aralık değil) dahi 85'i asla aşmadı. Ara sıra işlemci yüksek tdp'ye çıktığında fan devirlerini arttırıp 1-2 saniye içinde kısıyor hemen. Stabil kullanımda, düz oyun ve tarayıcı açık olduğunda gayet serin zaten.

65W işlemci kullanıyoruz, zaten oc yapmadığın sürece çok ısıtamıyorsun. Benden işlemci soğutucumu alıp senin gibi 6k para verseler yine gidip aqua elite 360 alırım, üstüne bir de m.2 alırım 500gb veya 1tb. Yalan yok, ben de başta muadillerine göre çok ucuz çok kıytırıktır diye düşünüyordum ama bu minvalde bir işlemci için hayli hayli yeter.

Yük altında max 80-85, normal kullanımda 70-80, boşta 60-65. Benim ayarlarım ile, bunun altını çizeyim. Ben normal fan devrinin 100-200 rpm üstünde kullanıyorum, öyle ayarladım. Sende 2-3 derece daha fark edebilir.

Bence hava soğutma al o kadar para harcama.

Bence hava soğutma al o kadar para harcama.
Mevcutta hava soğutma var ama ben bütün sistemimi satıp sıfır sistem toplamayı düşünüyorum, dolayısıyla elimdeki soğutucu da gidecek. Dört tane kasa fanı almaktanda hava soğutmanın üstüne koyup sıvı soğutma almak daha mantıklı geldi.

İfadeler: 845
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…