Ryzen 7 9800X3D, MPG X670E Carbon RAM timing önerisi

tRAS 36 kesin hatalı demiştin, o yüzden sordum. tRAS hata verdiğine çok denk gelmedim 30'lu değerlerde. Bir işe yaradığı da yok zaten... 126 girsen de aynı ns çıkıyor.

Bias A'ya yaramıyor, M'e yarıyor bariz. Burst 8X tartışmalı, onu deneyip karar vereceksin, anakart faktörü de var.

ARd 0 en iyisidir, eşlemesi önemsiz. 2133'te 2:3 orandan dolayı 2200 FCLK'ya göre daha az ns düşürtür ama her türlü en düşüğü 0. Training bozabiliyor sınırdaysa, bakmak lazım.

Oradaki kombinasyonda tRAS 36 hata veriyor diye düşündüm. O sırada tRC 60 olduğu için belki hata alıyordum. tRP 30'dı, sizin tavsiyeniz üzerine tRP 32 olarak gevşettim. tRC sanırım MCLK/100 olarak kalabiliyor, daha altını denemedim. Açıkçası denemeyeceğim de zaten. Bu hafta vakit buldukça Subtimings sıkılaştırırım. VDD artırımına gitmem artık. 1.76 VDD'de bırakacağım.

@Ayhan Dönmez

Memory Benchmark 1.024 MB.

Bunu yaparken belki başka faktörlerde hata sebebi olabilir. Bias belki, 1X-1X belki, ARd 0 belki. Yani çok faktör var.

@Ayhan Dönmez hocam Halo'nun konuya göz gezdirdim. Silikon çöp çıkmış benim eski Ryzen 5 7600 gibi. Şimdi az çok neler olduğunu gördünüz benim sistemde. Henüz PBO denemedim ama benim işlemcimin silikon sınıfı nedir az çok?

@Ayhan Dönmez diğer konulardan buraya sıra gelmedi galiba.

Hocam, tRAS ve tRC 36 olduğundan dolayı write 95 veriyor sürekli.

Eki Görüntüle 272566

Gelişmeye devam.
Random a puan fazla veriyor zt.
Değerler güzelmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…