Ryzen 9 7900X, RTX 5080 ile darboğaz yapar mı?

Mert kaan almuhan

Çalışkan
Ryzen 9 7900X, RTX 5080 ile darboğaz yapar mı? Bottleneck Calculator sitesinden kontrol ettiğimde herhangi bir darboğaz göstermiyor. Ancak, oyunlarda %1 FPS değeri genellikle ortalama FPS'in yarısına kadar düşüyor ve stabil olmuyor.

Çözünürlük ne durumda?
Benim bildiğim 7600X veya 7700X için 5080 sınırdı. Yani 7900X ile bir problem olmaması lazım. Oyunu normal oynarken bir problem var mı yoksa sadece testi yaparken mi böyle bir problem yaşıyorsun? Çözünürlük 1080P ise çözüm çözünürlüğü yükseltmek gerektiğindedir.

Çözünürlük 4K ve oynarken bir şey hissetmiyorum çok da fakat değerler neden böyle anlamadım.

Çözünürlük 4K ve oynarken bir şey hissetmiyorum çok da fakat değerler neden böyle anlamadım.

Yaşadığın sorunla alakalı olma ihtimali çok yüksek bir video paylaşıyorum. Bu videoda açılan her ayarın FPS değerlerine etkisinden bahsediliyor. Eğer 0.1 ve %1 değerlerine bakmak istiyorsan sadece AVG, 0.1 ve %1 değerlerini açıp dene. Yüksek ihtimal sorununun kaynağı açtığın Afterburner ayarlarından kaynaklı. Videoyu istersen sonuna kadar izle istersen attığım saniyesini sadece izle. Seninkiyle aynı sorun var. Gereksiz göstergelerle AVG'nin yarısına düşen değerler; gereksiz olan ayarlar kaldırılınca AVG'ye yakın seyrediyor.

Vallahi hocam ben Afterburner kullanmıyorum değerlere NVIDIA Appdan alt+r yapıp bakıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…