Güncelleme: Test bitti. Maç bittikten sonra bi discord açayım dedim ilk denememde discord açılır açılmaz geri kapandı (Genelde çok co verildiğinde yapıyor daha önce ki deneyimlerime göre). Sonra bir daha açtım bu sefer kitlendi. Reset tuşuna basmak zorunda kaldım.

Daha öncesinde de böyle oluyordu zaten. Tüm testlerden geçiriyorum. Oyunlar oynuyorum problem yok. Ne zaman masaüstünde vakit geçirsem böyle oluyor.

Nedenini bilmiyorum hangi çekirdeğe agresif geliyor bilmiyorum ama. Cinebench r23, Corona Benchmark, CoreCycler gibi testlerden geçtikten sonra tamam diyordum stabil ama hep masaüstünde patlıyorum abi. Çok heves kırıcı oluyor maalesef.

Bu kısım dengeli ve %100 kalsın:

1776887178345.webp

İki CCD -20 verip bak, bu sorun var mı şu anda?

@sonnyes Sizde Global C-State şu anda kapalı, Power Supply Idle Control ayarını da Typical seçin. -20 deneyin 2 CCD için, eğer sorun düzelirse daha uğraşmayın o halde.

Denedim dediğin gibi C-State zaten kapatmıştık idle controlu de typical yaptım abi. 2 ccdde -20 de gene patladı. Zaten discord açarken eğer çok agresifse discord açıldıktan sonra pc kitleniyor. Eğer biraz agresifse uygulama kapanıyor sadece açıldıktan sonra. Onu çözdüm :)

Şimdi tüm ayarlarımız aynı. Sadece per core yapıp kendi çekirdek başına ayarladığım değerleri verdim. Bu ayarları da SMU ile best core referans değer ile buldum. Daha sonra HYDRA(Paralı bir program patreonda) ile tekrar tarayıp, bulduklarıma yakın değerler buldurdum. Oyun ve boşta sıkıntı yaratmadı. CS Kapalı. Bi süre böyle deneyeyim bakalım ne olacak. Valla abi o kadar yardımcı oldun ki çok memnun ve mutlu ettin beni. Çok teşekkür ederim emeğine sağlık.