S23 FE Astrophotography Denemeleri #2

DarthGorsoy

Başarılı
Makaleler
19
Yer
TR
Doğum günümde uzayla uğraşıyorum :)

20240709_221528.webp

AI kullanmayı bilmiyorum, makine kullanırken bile kullanmadım. AI değil de, sağlam işleme yeteneği olan uygulamalar var onlar da saatler sürüyor greni yok etmesi. Bunda gren azaltma işlemi bile kullanmadım :D
Yok kameralarda uzun zamanlardan beri AI gibi bir şey vardı. Hani Xaimio telefonlarda Ay'ın resmini çekince çok süper oluyordu, işte ondan. Ben de ona itafen dedim.

Hocam nasıl yakalayıp bu fotoğrafı çekebiliyorsunuz? Telefonumun bu kadar yetenekli olabileceğini düşünmemiştim. Genelde gündüz çekimlerini övünüyorlardı, gece çekiminden bahsetmiyordu incelemeler.

Yok kameralarda uzun zamanlardan beri AI gibi bir şey vardı. Hani Xaimio telefonlarda Ay'ın resmini çekince çok süper oluyordu, işte ondan. Ben de ona itafen dedim.
Evet hocam onu biliyorum da burada tamamen RAW kayıt kullandım. İşleme yok, sensör direkt yakaladığını veriyor. Gren azaltma bile elle oluyor.

Doğum gününüz kutlu olsun sayın hocam, fotoğraf harika duruyor.
Çok teşekkür ederim 🙃

Hocam nasıl yakalayıp bu fotoğrafı çekebiliyorsunuz? Telefonumun bu kadar yetenekli olabileceğini düşünmemiştim. Genelde gündüz çekimlerini övünüyorlardı, gece çekiminden bahsetmiyordu incelemeler.

Pek imkansızlığı yok aslında. Telefonu sabitleyip profesyonel modda uzun pozlamalı çekim yapıyor, sonrasında da düzenliyorsunuz. En önemlisi ışıkla kirlenmemiş alana kaçmak.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt