S23 FE RAW çekimde sensörün sağında morluk var

DarthGorsoy

Başarılı
Makaleler
19
Yer
TR
Arkadaşlar selam. Bugün fark ettim, yüksek ISO'da çekim yapınca RAW'da sensörün sağı mosmor oluyor ve daha önce Reddit'de bir Samsung kullanıcısı da ayni sorundan bahsetmis. JPEG resimlerde ise işleme sebebiyle morluk epey azalıyor. Anlamadım, sensör mu hasarlı? Normalde fotoğraf makinesi kullanan birisi olarak telefonun kamerasına da çok dikkat ederim. Nasıl sensor hasar alabilir ki? Yuksek ISO kaynakli bir durum onu anladım ama neden özellikle sağ taraf? Aynı sorunu yaşayan var mı? Eğer öyleyse Samsung sensorlerinddn uzak duracağım bundan sonra. Fotograflarin ekran görüntüsü aşağıda. Hiçbirisi işlenmedi, RAW.

1000151524.webp

1000151526.webp

1000151528.webp

Eğer bozuk olduğuna karar verirseniz ben böyle konularda çok hassasım, benim için kamera sensörü her şeyden daha önemli. Değişim talep eder gerekirse dava açarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı modellerde kronik sorun olabilir ancak sizinki pek kronik değil gibi. Teknolojik cihazlarda bu tip şeyler çok normaldir. Değişim talep edin muhtemelen bir daha olmaz. Olursa başka bir model alırsınız. Ayrıca Samsung'un lensleri kalitelidir öyle uzak durulması gereken bir marka değil.

Hindistan kökenli cihaz alırken bir değil on defa düşünmek gerek...
Telefon Kore malı üretim yeri de Vietnam. Hindistan ne alaka?

Bazı modellerde kronik sorun olabilir ancak sizinki pek kronik değil gibi. Teknolojik cihazlarda bu tip şeyler çok normaldir. Değişim talep edin muhtemelen bir daha olmaz. Olursa başka bir model alırsınız. Ayrıca Samsung'un lensleri kalitelidir öyle uzak durulması gereken bir marka değil.
Hocam kaliteli olduğundan pek emin değilim. Fuji'nin mini minnacik giris seviyesi lensi bile ışıkta uzama yapmiyorken bu telefonu sokak lambasına tutunca sanki yıldız çekiyormuşum gibi oluyor.

Başka gece fotografı çekimi yapın makroyu test edin yine.

Her fotoğrafta böyleyse gönderin test edilsin.
Edeceğim.

Değişim talep et, tamirle uğraşma.
Işığın kırılması ile ilgili donanımsal veya ışık işleme ile ilgili yazılımsal hata olabilir.
Hocam 10 gün sonra mülakatım var, değişim süreci ne kadar sürer? Yedekte Redmi Note 9S var.

Hocam kaliteli olduğundan pek emin değilim. Fuji'nin mini minnacik giris seviyesi lensi bile ışıkta uzama yapmiyorken bu telefonu sokak lambasına tutunca sanki yıldız çekiyormuşum gibi oluyor.
Ayıplı ürün olabilir gayet normal. Seri üretimde yüz binlerce cihaz üretiliyor içinden illa ki bozuk kırık çıkacak normaldir. İnternette yaygın bir sıkıntı değil yani ayıplı mal. Değişim talep edin veya garantiye verin.

Ayrıca @ZCPS21 hocamın dediği gibi yazılımsal bir sorun olması da muhtemel ancak bence yazılımsal değil öyle olsaydı herkes şikayetçi olurdu ve Samsung düzeltmek için güncelleme yayınlandı.

Hindistan kökenli cihaz alırken bir değil on defa düşünmek gerek...
Muhtemelen yazılım hatasıdır, arkadaşa iyi denk gelmiş.
Telefon lenslerinin ışık işleme kısmı yazılımsal olmalıydı, normal böyle şeyler.

Hocam 10 gün sonra mülakatım var, değişim süreci ne kadar sürer? Yedekte Redmi Note 9S var.
Belli olmuyor, genelde tamir edip cihazı gönderiyorlar.
Samsung desteğe sor süreç kısmını, THH üzerinden de ayıplı mal şikayeti oluştur.

Telefon lenslerinin ışık işleme kısmı yazılımsal olmalıydı, normal böyle şeyler.
Telefon lenslerinin ışık işleme kısmı hem donanımsal hem de yazılımsal olarak gerçekleşir. Lens ve sensör gibi donanım bileşenleri ışığı toplar ve dijital verilere dönüştürür. Daha sonra, yazılım bu verileri işler ve görüntü kalitesini artırmak için çeşitli algoritmalar kullanır.

Farklı bölge üretim modeli olabilir.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt