S24 FE vs S23

@Thanos, salla Epey'i, frekansa puan veriyor adamlar. Geekbench'te 2400e 6200-6500 arasi skorlara erisiyor, benim S23'u dolaba attigimda bile 5400'e zar zor yetisti. GPU'daki fark bu kadar belirgin degil ama yine 2400e lehine.
Siz diyorsanız öyledir, o zaman S24 FE güncelleme konusundan da daha avantajlı olduğunu düşünürsek S24 FE daha mantıklı bir seçenek gibi görünüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
195'im. S23 kullanıyorum. Note 20 Ultra'yı elime alınca bu ney la tablet mi diyorum. Tab S9 Plus bile daha normal geliyor.

Siz diyorsanız öyledir, o zaman S24 FE güncelleme konusundan da daha avantajlı olduğunu düşünürsek S24 FE daha mantıklı bir seçenek gibi görünüyor.
Iki cihaz arasi secim biraz spesifik bir soru oluyor. S23'un kamera paketi daha iyi, benim icin artisi kucuk ekran ve zariflik olur, ISP nedeniyle video performansinda da bir tik daha S23'e meyilli yanit veririm.

S24 FE'nin batarya, CPU ve guncelleme omru artisi var. S24 FE'nin ekran ve hoparlor testleri cikmadigi icin o konularda kiyaslama yapamam. Secim sizin.

Kamera ve işlemci konusunda hangisi daha iyi yani hocam?

Ana kamera haric komple S23, ana kamerada denkler. Videodan bahsetme sebebim Exynos ISP'lerinin video kod cozme yetileri Qualcomm'dan geride. ISP, goruntu isleme birimidir yani her fotograf ve videonun islendigi moduldur. Samsung ve Qualcomm da farkli ISP ureticileri. Ornegin 8 Gen 3'lu S24 ve 2400'lu S24'un video kaydinda crop yapalim:

Global yani Exynos versiyondaki hatayi goruyor musunuz?

Cimlerdeki detay farkina bakin, Exynos cimleri yok etmis resmen.

Bu sadece bu sene degil, her sene icin gecerliydi. Ister S21'lerin islemci kamera kiyaslamalarini izleyin, ister S22'lerin hepsinde Exynos varyant ozellikle video islemede Snapdragon varyantindan geride kaliyor. Bu fotograflara da yansiyan bir durum:

Arka binadaki detay kaybina ve yuzlerindeki salak filtreye dikkat edin. Tek sorumlusu Exynos ISP. Bu sebeplerden ana kamera sensorleri ayni olsa da S23'un kazanabilecegi senaryolar olacaktir. Telefoto ve genis aci sensorleri direkt S23 lehine zaten, ISP'den bahsetmeye gerek yok. S24 FE hala S20 FE'den kalma genis acisi sensorune ve benzer telefoto sensorune sahip. On kamerasi da S20'den gelme. Kisaca cevap: S23

ve işlemci konusunda hangisi daha iyi yani hocam?
CPU'da %35 civari bir farkla 2400e daha guclu. GPU'lari ise %10 civari bir sey ama 2400e verimsizlikten o farki kaptiracaktir. NPU'larinda da 2400e kazanir. Burada cevap 2400e yani S24 FE olur.

Kamera ve işlemci konusunda hangisi daha iyi yani hocam?
İslemci konusunda cok fark hissetmezsiniz. CPU'da fark var ama az, GPU'da saf guc 2400e lehine. Muhtemelen oyun performansında da S24 FE kasasi sayesinde daha iyi deneyim hissettirir ama surekli oyun oynamayacak birisi icin ikisi de yeterli. S23'un kamera paketi daha ustun. Telefoto yani yakınlaştırma kamerasinda S23 daha iyi.

Sorunuzun cevabi sizde. Eger cok cok detayli kullanmayacaksaniz ekran boyutunu ve guncelleme destegini nasil istediğinize bagli.

Snapdragonlu bir S serisi alternatifim varken, ben hakkımı S23'ten yana kullanacağım ozaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…