Telefonun CSC'si yani servis yazılım sağlayıcısı Birleşik Arap Emirlikleri idi ama ben Samsung Health Monitor'u kullanabilmek için CSC'yi Türkiye olarak değiştirdim. Şimdi de malumunuz One UI 7 çıktı ve OTA üzerinden yükledim. Şu an hâlâ CSC Türkiye olarak görünüyor ama herhangi bir sorun olmaması açısından ya da temiz olması açısından recovery kısmından hard reset önerir misiniz ya da Odin ile tekrar yüklememi önerir misiniz? Yoksa uğraşmama gerek yok, böyle devam mı edeyim?
Bu durumda, güncellemeye dair sorun yaşamamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:
1.
Cihazı Kontrol Et: Ayarlar > Telefon Hakkında > Yazılım Bilgisi kısmından güncellemenin düzgün yüklendiğinden emin ol.
2.
Sistem Stabilitesini Test Et: Cihazda herhangi bir yavaşlama, uygulama çökmesi veya beklenmedik bir davranış olup olmadığını kontrol et.
3.
Yedekleme Yap: Herhangi bir geri dönüş yapmadan önce, önemli verilerini yedekle. Samsung Cloud veya diğer yedekleme yöntemlerini kullanabilirsin.
4.
Recovery Reset: Eğer sistem stabil değilse,
Recovery Modda Hard Reset yapabilirsin:
- Cihazı kapat.
- Ses Açma + Güç + Bixby (varsa) tuşlarına aynı anda basılı tut.
- Recovery menüsünde "Wipe Data/Factory Reset" seçeneğini seç.
- Onaylamak için “Yes” ile devam et.
5.
Odin ile Yeniden Yükleme: Eğer hard reset sonrası sorun devam ederse, Odin ile orijinal firmware’i yüklemek en kesin çözüm olur. Ancak bu işlem cihazı garanti dışı bırakabilir, dikkatli ol.
Eğer şu an ki sürümde sorun yoksa ve cihaz stabil çalışıyorsa, temiz kurulum yapmana gerek kalmayabilir. Uğraşmadan şu anki haliyle devam edebilirsin.