Windows'ta temayı sabah açık tema, akşam koyu tema olarak ayarlama gibi bir seçenek yok. Bu yüzden bende bu işlemi gerçekleştirecek bir kod yazdım.
Bu kodu not defterine yazıp "tema.bat" olarak kaydedin. Çalıştırdığınızda saatte eğer saat 06:00-18:00 arasında ise temanız açık tema oluyor. 18:00-06:00 arasında ise koyu tema oluyor. Yani sabah 6'dan sonra çalıştırırsanız açık tema, akşam 18'den sonra çalıştırırsanız koyu tema oluyor. Program otomatik olarak saati algılayıp çalışmıyor. Sizin el ile çalıştırmanız gerekiyor. Bunu otomatik olarak nasıl ayarlarım bilmiyorum. Daha bilgili arkadaşlar varsa Discord üzerinden yardımcı olabilir. Farklı program dilleri ile yazılım geliştirilebilir.
Kodu ".bat" olarak hazır bir şekilde indirmek için:
tema.bat
Kod:
@echo off
setlocal enabledelayedexpansion
for /f "tokens=1 delims=:" %%A in ("%TIME%") do set /A hour=%%A
if %hour% GEQ 6 if %hour% LSS 18 (
reg add HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Themes\Personalize /v AppsUseLightTheme /t REG_DWORD /d 1 /f
) else (
reg add HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Themes\Personalize /v AppsUseLightTheme /t REG_DWORD /d 0 /f
)
RUNDLL32.EXE USER32.DLL,UpdatePerUserSystemParameters ,1 ,True
exit
Bu kodu not defterine yazıp "tema.bat" olarak kaydedin. Çalıştırdığınızda saatte eğer saat 06:00-18:00 arasında ise temanız açık tema oluyor. 18:00-06:00 arasında ise koyu tema oluyor. Yani sabah 6'dan sonra çalıştırırsanız açık tema, akşam 18'den sonra çalıştırırsanız koyu tema oluyor. Program otomatik olarak saati algılayıp çalışmıyor. Sizin el ile çalıştırmanız gerekiyor. Bunu otomatik olarak nasıl ayarlarım bilmiyorum. Daha bilgili arkadaşlar varsa Discord üzerinden yardımcı olabilir. Farklı program dilleri ile yazılım geliştirilebilir.
Kodu ".bat" olarak hazır bir şekilde indirmek için:
tema.bat
Son düzenleme: