Yukarıdaki koordinat sisteminde gördüğünüz gibi verilen her X değeri için fonksiyonun çıktı değeri sabit yani 2'dir yani her sabit fonksiyon aslında birer doğrusal fonksiyondur fakat her doğrusal fonksiyon için sabit fonksiyondur diyemeyiz.
Yukarıda gördüğün koordinat sistemindeki fonksiyon da doğrusaldır ama y değerlerine dikkat ettiğinde farklı X değerleri için farklı sonuçlar verdiğini göreceksin. Lafın özü sabit fonksiyonlar aynı zamanda birer doğrusal fonksiyondur fakat her doğrusal fonksiyon sabit fonksiyon değildir.
Hocam bu arada YKS seviyesindeyseniz Tunç Kurt izlemenizi önermiyorum. Adamın tarzı biraz değişik; konu anlamak için tercih edilecek bir kanal değil, biraz ileri seviye bir kanal.
Hocam bu arada YKS seviyesindeyseniz Tunç Kurt izlemenizi önermiyorum. Adamın tarzı biraz değişik; konu anlamak için tercih edilecek bir kanal değil, biraz ileri seviye bir kanal.
Anladım. Doğrusal fonksiyon gördüğüne göre bileşke veya ters fonksiyon da öğrenmiş olman lazım. Ayrıca fonksiyonları iyi öğren çünkü 11 ve 12'nin neredeyse tamamı fonksiyon.