Çözüldü Sabit fonksiyon doğrusal fonksiyon mudur?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SoldierBoyBabam
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 346
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Evet.

Çünkü sürekli aynı Y değerine götürdüğü için X eksenine paralel bir doğru oluşturur. Bu da onu doğrusal yapar.

Bu görsel 2'ye sabit bir fonksiyon grafiğidir.
Evet.

Çünkü sürekli aynı Y değerine götürdüğü için X eksenine paralel bir doğru oluşturur. Bu da onu doğrusal yapar.

Çözüm
Evet.

Eki Görüntüle 110968
Tunç Kurt izliyordum, adam doğrusal değildir dedi. Şüphe ettim kendimden sağ olun.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yukarıdaki koordinat sisteminde gördüğünüz gibi verilen her X değeri için fonksiyonun çıktı değeri sabit yani 2'dir yani her sabit fonksiyon aslında birer doğrusal fonksiyondur fakat her doğrusal fonksiyon için sabit fonksiyondur diyemeyiz.

Yukarıda gördüğün koordinat sistemindeki fonksiyon da doğrusaldır ama y değerlerine dikkat ettiğinde farklı X değerleri için farklı sonuçlar verdiğini göreceksin. Lafın özü sabit fonksiyonlar aynı zamanda birer doğrusal fonksiyondur fakat her doğrusal fonksiyon sabit fonksiyon değildir.

Dosya Ekleri

• 1735480794953.webp
    20,8 KB · Görüntüleme: 22
Arkadaşlar merhaba, sabit fonksiyonlar doğrusal fonksiyonlardan mıdır?
Doğrusal fonksiyonun özel hali gibi bir şey. Bütün fonksiyon değerleri aynı sayıya gittiği için.

f(x) = 2 diyelim mesela.
f(1) değeri de f(2025) değeri de 2 olur. Çünkü 2'nin yanında bilinmeyen yok.

Müfredat değişikliği var hocam. Ama bizde 1. dereceden x degerlileri var.
Anladım. Doğrusal fonksiyon gördüğüne göre bileşke veya ters fonksiyon da öğrenmiş olman lazım. Ayrıca fonksiyonları iyi öğren çünkü 11 ve 12'nin neredeyse tamamı fonksiyon.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…