Saç derimde ve saçımda kepek sorunu

995

Uzman
İlk 1.000!
Makaleler
1
Arkadaşlar, saç derimde kepekler yapışmış gibi duruyor ve saçlarımı taradığımda kepekler dökülüyor. Ne kadar şampuan değiştirdim, ne kadar şampuan aldım, faydasını göremedim. Clear, bioxcin, bioblas, head & shoulders denedim, sadece Sepamid'i kullanmadım, onu da kullanmayı düşünüyordum fakat fiyatları oldukça yükselmiş. Siz ne tavsiye edersiniz, ne önerirsiniz, ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi merak ediyorum. Ayrıca, kardeşim biz doktor muyuz? Dersenizde doktora gitmemi söylerseniz hangi doktora gitmeliyim? Cildiye mi?

Ayrıca çok yoğun çalışıyoruz iş yerinde terliyorum çok terlemedende çabukca kepeklenme yaratır mı?

Arkadaşlar, saç derimde kepekler yapışmış gibi duruyor ve saçlarımı taradığımda kepekler dökülüyor. Ne kadar şampuan değiştirdim, ne kadar şampuan aldım, faydasını göremedim. Clear, bioxcin, bioblas, head & shoulders denedim, sadece Sepamid'i kullanmadım, onu da kullanmayı düşünüyordum fakat fiyatları oldukça yükselmiş. Siz ne tavsiye edersiniz, ne önerirsiniz, ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi merak ediyorum. Ayrıca, kardeşim biz doktor muyuz? Dersenizde doktora gitmemi söylerseniz hangi doktora gitmeliyim? Cildiye mi?

Ayrıca çok yoğun çalışıyoruz iş yerinde terliyorum çok terlemedende çabukca kepeklenme yaratır mı?
Hocam benim de hiç bir şampuan kepeğimi kesemedi. Head & shoulders Old Spice etkili olanı aldım. O inanılmaz derecede engelledi.

Sıcak suda mı yıkanıyorsun? Sorun bundan da kaynaklı olabilir.

Hocam benim de hiçbir şampuan kepeğimi kesemedi. Head & shoulders Old Spice etkili olanı aldım. O inanılmaz derecede engelledi.

Head & Shoulders nedense hiç sevemiyorum kullanırken saçımı hiç yumuşatmıyordu Clear Men kullanmaya başladım ve ilk yıkamada bile yumuşatıyor ve köpürtüyor saçımı. Kepek sorunumuda çözmüştü ama Soğuk suyla duş almaya başladığım içinde olabilir

Benim de seboreik dermatit sorunum vardı. Bir sürü şampuan denedim doktora gittim ama çözülmedi. 6-7 aydır bu şampuanı kullanıyorum. Gerçekten o kadar rahatladım ki anlatamam. Bu şampuanı da denemenizi tavsiye ederim. Ayrıca saçınızı çok sık yıkamayın ve yıkarken sıcak su kullanmayın. Bunların da çok etkisi oluyor.

Burada verilecek deyim yerindeyse kocakarı tavsiyeleri ve şampuan tavsiyelerini kendi başına alıp kullanmanı önermem. Çünkü kepek denilen şey bir deri hastalığıdır. Dolayısıyla ilk olarak cildiyeye gitmeni öneririm. Örneğin vichy şampuan atan bir arkadaş var şimdi sen o şampuanı aldın denedin işine yaramadı 650₺ paran çöp olacak. Ben örneğin 50₺'ye eczaneden aldığım Ketoral/Konazol şampuanı haftada 2 kere kullanıyorum ve bütün kepek sıkıntımı geçirdi ama kesinlikle ilk önce cildiyeye git o tavsiye etsin.

@Blackrawen Cildiyelerde hep aynı şampuanları reçeteyle yazıp sizi gönderiyor. Ketoral, deri kızarıklığına neden olduğu için bırakmıştım. Çocukluğumdan beri deri hastalığım var demiştim, genetiktir o diyip geçiştiriyorlar.

Geri
Yukarı Alt