Saç dökülme sorunu için ne yapılmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AhmetBurak
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 111

AhmetBurak

Başarılı
Selam,

2023'ten beridir saçlarım sürekli dökülüyor. Dökülmenin yanı sıra fena bir kaşıntı var, bir de saç diplerimde beyaz beyaz kum tanesine benzeyen şeyler oluyor. Şu an Kayseri'de yaşıyorum. Bunca yaşıma kadar İstanbul'daydım. İstanbul'da gitmediğim hastane kalmadı, sürekli aynı prosedürler uygulandı. Kan tahlili sonrası losyon, şampuan yazılıp gönderildim. Kafamda saç kalmadı arkadaşlar, benden 20 yaş büyük abimin saçları varken benim yok, zoruma gidiyor. Yaşama sevincim kalmadı artık, eksik bir parçam varmış gibi yaşıtım olan kızlarla konuşurken utanıyorum, şapkasız dışarı çıkamıyorum.

Ailemde genetik olduğunu düşünsem, babamın 40 yaşından sonra dökülmüş, abimin bile şu an saçları gür. Saçlarımın güncel halini atıyorum. Yarın cildiye doktoruna randevu aldım devlet hastanesine. Dökülmeyi ve kaşıntıyı söyleyeceğim, inşallah ilgilenirler. Artık sıkıldım bu durumdan, kendimden nefret etme durumuna geldim. Kullanmadığım şampuan kalmadı. En pahalısını da aldım, en düzgününü de. 20 yaşında olmama rağmen herkes beni büyük sanıyor. Kademe kademe dökülmüş olsa canımı sıkmam veya 30'dan sonra. 16 yaşında başladı durmak bilmiyor.

Bence çözüm bu saatten sonra doktor değil. Protez saç ile bir süre idare edip sonrasında dökülme tamamen durduğunda saç ektirmek.

Direkt sıfıra vursan belki öyle daha çok beğenirsin kendini. Bazılarına o saç stili çok yakışıyor. Böyle seyrek durmasından iyidir dene bence.

Kan tahlilinden veya tiroid testinden bir şey çıksa %100 tedavisini olur etkisini görürdün.
Zaten büyük ölçü de genetik gibi MBP stage 3-4 arasısınız. Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla beyazlama da var.

DHT seviyenizi ölçtürdünüz mü daha önce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…