Sadece fotoğraf ve video çekmek için Samsung marka telefon önerisi

Makaleler
1
Yer
Middle Earth🧙‍♂️
Selamlar.

Bilgi işlem departmanında kullanmak için, özellikle yöneticimiz öyle istiyor diye Samsung marka olmak koşuluyla telefon önerisi istiyorum. Bütçe 60-70 bin TL dolaylarına kadar esneyebilir. Ancak bu bütçeyi verdim diye direkt gidip 70k telefon da önermenize gerek yok. Eğer benim işimi ve istediklerimi karşılayacak telefon 40k ise onu da alırım. Özellikle sizden istediğim şey lütfen altı boş yorumlar yapmayın. Yani sırf bir yerden gidip bir telefon linki alıp konuya atmayın.

Bu alacağımız telefon şirket resmi toplantılarının fotoğraf ve video çekimleri için kullanılacak. Başka bir iş için istemiyoruz; bu sebeple kamerası iyi olduktan sonra diğer özellikleri nispeten kötü de olsa sorun değil. Atacağınız telefonun hangi açıdan iyi ve diğer telefonlara göre daha fazla öne çıktığını, sebepleri ile birlikte belirtmenizi rica ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Galaxy A56 256 GB is gorecektir. Kullandigi kamera sensoru gayet iyi boyutlarda. Ayrica diger ozellikleri de iyi. Mesela batarya omru duz S25 ve S25 FE'den daha iyi. İslemcisi zaten fiyatinin en iyisi. Exynos olmasi kafani karistirmasin. Peder A54 kullaniyor is ve sosyal medya icin. Bir kere hayiflandigi duymadim. Fazlasina ihtiyaciniz yok diye dusunuyorum. Rakipleri olan Honor 400'den daha dayanikli ve daha iyi on kameraya sahip. Arka kamerada Honor tarafi daha iyi. Fakat sirket icin Samsung sart oldugundan Honor'un iyi olmasi bir isimize yaramiyor. Tek rakibi Honor 400 bu butcede. Ondan da daha iyi bence. Arka kamera disinda. Honor 400'un guncelleme omru ya 1.5 yil ya da 2 yil. Galaxy A56 ise 5 yildan fazla guncelleme de alacak. Ekstra olarak belirtmek istedim.

Akakçe linki:

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim ancak bana çok daha iyi telefon alınabilecek bütçe verilmişken biraz daha ileri gitmek isterim.

Teşekkür ederim ancak bana çok daha iyi telefon alınabilecek bütçe verilmişken biraz daha ileri gitmek isterim.
Rica ederim. O zaman S25 FE alabilirsin. Batarya konusunda duz S25'den daha verimli. Kamera olarak S24'den iyi. Rakibi olan Honor 400 Pro'dan yazilim, guncelleme omru, on kamera ve saglamlik konusunda daha iyi. Ana kamera, islemci konusunda geride.

Rica ederim. O zaman S25 FE alabilirsin. Batarya konusunda duz S25'den daha verimli. Kamera olarak S24'den iyi. Rakibi olan Honor 400 Pro'dan yazilim, guncelleme omru, on kamera ve saglamlik konusunda daha iyi. Ana kamera, islemci konusunda geride.
Neden S25 Ultra değil de FE önerdiniz mesela? Bütçeden dolayı mı yoksa belirli handikaplar mı var?

Neden S25 Ultra değil de FE önerdiniz mesela? Bütçeden dolayı mı yoksa belirli handikaplar mı var?
Sadece sirket icin kamera ve video odakli bir telefon lazimsa S25 FE yeterli olur. Kamerasi bendeki S23'den daha iyi. Ki eskiden S23 cok onerilirdi. S25 Ultra onermeme sebebim, Ultra serisinin son 3 yildir ISP disinda ayni kamera paketiyle gelmesi ve olmasi gerektiginden fazla pahali olmasindan dolayi onermiyorum. Onun yerine Çin cihazlari farkla daha iyi. Ancak size Samsung lazim. O yuzden fiyatini en cok hak eden Samsung telefonlar; A56 ve S25 FE bana gore.

Ben S25 serisinden bir seçim yapmanız taraftarıyım. Çok kullanılacaksa S25 Plus veya S25 Ultra alınabilir. Pil performansı daha iyi. S25 Plus'ın QHD+ ekran olması kafa karıştırmasın, pil performansı testlerinde S25'ten önde. 900 mAh fazlalık QHD+ çözünürlükten ötürü nötrlenmiyor yani.

S23 ve S24 serisinde güzel cihazlar var ama bütçe varken tasarruf etmeye gerek yok.

Video çekimi dediğin şey GPU ister, fotoğraf çekimi dediğin şey yazılım + SoC + kamera sensörü ister. Kamera sensörü aynı kalsa bile yazılım + SoC değişimi de zaten yeterince gelişme sağlar. Piyasada aynı sensörü barındırıp aralarında uçurum fark olan kamera performanslı telefonlar mevcut.

İşte ben bu yuzden ISP'den bahsettim. SoC ve OS kamera kalitesinde önemli bir etkiye sahip.

Peki o halde şunu sorayım ikinize de, elimde bütçe var evet ama birden fazla teklifi de yöneticime sunmam gerekiyor. Bütçemin 60-70k değil de 40-50k olduğunu düşünerek sizden biraz çeşitlilik olması açısından birkaç öneri daha istiyorum. @Simon @BerkayZ87

S25. O fiyat bandında sadece baz S25 var zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…