Jelim

Üyecik
Bu rehberde, iOS cihazınızda Safari’de açtığınız Amazon Türkiye linklerindeki iş birliği (affiliate) tag’lerini ve takip parametrelerini otomatik olarak nasıl temizleyeceğinizi adım adım anlatacağım.

Türkiye’de fırsat hesapları, Telegram/WhatsApp grupları ve içerik üreticileri genellikle Amazon linklerini kendi affiliate tag’leriyle paylaşır. Bu tag’ler paylaşan kişinin komisyon almasını sağlar. Eğer bunu istemiyorsanız veya linki daha sade hâle getirmek istiyorsanız aşağıdaki yöntemle tüm gereksiz parametreleri otomatik temizleyebilirsiniz.

Kullanılacak Uygulama

app111.webp
Trackless Links Pro (iOS)

Bu uygulama Safari eklentisi olarak çalışır ve belirlediğiniz kurallara göre linkleri anında yeniden yazar.

Adım Adım Kurulum

1. Uygulamayı App Store’dan indirin ve açın
  2. Safari uzantısını aktifleştirin → Ayarlar → Safari → Uzantılar → Trackless Links Pro → “Tüm Web Sitelerine” izin verin
3Trackless_Links.webp

3. Uygulama içinde Redirects sekmesine gidin → sağ üstteki + butonuna dokunun

add333.webp
Ekrandaki alanları şu şekilde doldurun:

Pattern (Desen):
/tag=[^&]+-21/

Destination (Hedef):
tag=-21

Kaydedin.
(Bu ayar sayesinde tag parametresi her zaman Amazon’un anonim kodu olan -21 olarak değiştirilir. Böylece linkte özel bir iş birliği takibi kalmaz.)

4. Son olarak Settings → Update Extension Settings butonuna basın
435643634.webp

Sonuç Örnek

Önce:

https://www.amazon.com.tr/dp/B0D14ZKC2P?tag=firsatindirim-73245-21&th=1&psc=1

Sonra:
https://www.amazon.com.tr/dp/B0D14ZKC2P?tag=-21

En sade, temiz ve takip içermeyen hâli.

Ek İpuçları

• İşlem sadece Safari’de çalışır. Linkler Otomatik olarak Amazon uygulamasında açılıyorsa Amazon uygulamasını silip Safari’den alışveriş yapabilirsiniz.
Bilgisayar için

Sonuç

Bu ayarlarla:

✓ Linkler çok daha kısa ve okunabilir olur
✓ Gereksiz takip parametreleri temizlenir
✓ Gizliliğiniz biraz daha artar
✓ Fırsat ve indirim içeriklerini gönül rahatlığıyla takip edebilirsiniz

Son düzenleyen: Moderatör: