glittery

Uzman
Yer
Bursa
Bugün telefonuma "golf" isimli bir göndericiden, B021 koduyla bir SMS geldi. Mesajda dün bir sipariş verdiğim, 71.999,87 TL tutarında 75 koli malın bugün teslim edileceği yazıyor. Kesinlikle böyle bir siparişim veya alışverişim olmadı.
İşin garip tarafı, bundan 3 gün önce beni güya bir kargocu arayıp bir link atmıştı. Linkte benim üstüme olmayan ama bir şekilde numaramla eşleşmiş bir ev adresi görünüyordu. Muhtemelen numaram bir yerden sızdı ve bu iki olay birbiriyle bağlantılı.
Bu tarz "golf" veya B021 kodlu sahte fatura mesajı alan başka kimse var mı? Süreç nasıl işliyor, tamamen oltalama (phishing) diyebilir miyiz? Deneyimi olanlar yazarsa sevinirim.

Screenshot_20260526_134019_Messages.webp

Bugün telefonuma "golf" isimli bir göndericiden, B021 koduyla bir SMS geldi. Mesajda dün bir sipariş verdiğim, 71.999, 87 TL tutarında 75 koli malın bugün teslim edileceği yazıyor. Kesinlikle böyle bir siparişim veya alışverişim olmadı.
İşin garip tarafı, bundan 3 gün önce beni güya bir kargocu arayıp bir link atmıştı. Linkte benim üstüme olmayan ama bir şekilde numaramla eşleşmiş bir ev adresi görünüyordu. Muhtemelen numaram bir yerden sızdı ve bu iki olay birbiriyle bağlantılı.
Bu tarz "golf" veya B021 kodlu sahte fatura mesajı alan başka kimse var mı? Süreç nasıl işliyor, tamamen oltalama (phishing) diyebilir miyiz? Deneyimi olanlar yazarsa sevinirim.

Eki Görüntüle 252135

Biri telefon numarasını yanlış girmiştir tahminimce, link yok, başka bir şey yok, phishing nasıl yapacak.

Merhaba,

Şayet böyle bir alışverişiniz yoksa bu mesajı göz ardı edebilirsiniz. Eğer oltalama değilse muhtemelen cep telefonu numarasının yanlış girilmesinden kaynaklı olarak gelmiştir SMS. Hangisi olursa olsun, böyle durumlarda böyle mesajları göz ardı edin ve gerçekten herhangi bir paket gelirse adresinize teslim almayın ve herhangi bir ücret ödemeyin.