SAI, Play Store'dan kaldırıldı

Makaleler
7
Android dunyasinda yeterince hasir nesir olmus kisiler bilir. Split APK kurmak icin SAI tarzi uygulamalara basvurmaniz gerekiyor. Split APK'nin turu, APKPure gibi uygulamalarin acabilecegi turde ise onunla da kurabiliyorsunuz ancak SAI butun turlerin cogunu icinde barindirdigindan isleri oldukca kolaylastiran bir uygulama acikcasi. Split APK sayesinde tek bir APK dosyasinda bircok cihaza ve mimariye uygun build'ler sunabiliyorsunuz ve gunumuzde cogu uygulama bu APK turunu benimsemis durumda.

SAI'ye gonulden bagli biri olarak biraz once isim dustu ve sunu fark ettim ki, SAI, yani Split APK Installer, Play Store'dan kalkmis. Wayback Machine uzerinden baktigimizda ise en son Play Store'da 22 Agustos civari gorundugu, Eylul sonlarinda ise kalkmis olarak gozukuyor.

Bunun yerine, SAI diye arattiginizda ust sirada cikan, klon bir uygulama mevcut. Yapimcisi MTV Mobile diye bir firma olarak gozukuyor ve uygulama portfolyosuna baktigimda da pek ic acici bir tablo goremedim. Sasirtici derecede 100B+ indirmesi var. Bu uygulama gercek, orijinal ve bizim bildigimiz SAI degil arkadaslar. Uygulamayi yanlislikla indirip denemis oldum ve adamlar her seyi Pro surumunu almaniz icin kitlemis. Kesinlikle SAI sadeligi ve islevselligi yok. Bu uygulamadan uzak durun. Her ne kadar Play Store'da hala mevcut olmasina ve kurarken Play Protect'i tetiklememesine ragmen onermiyorum.

Benim gibi SAI'ye gonulden bagli kisiler son guncel SAI APK dosyasini resmi GitHub sayfasindan bulabilirler.

Neden kaldırıldı?

Neden kaldırıldı?
Resmi bir aciklama goremedim. Uygulama yaklasik 3 yila yakindir duzenli destek almiyor. Gelistiricisi uzerinde calismayi birakti.

Android 13'den beridir eski Android uygulamalarina sinirlamalar uygulaniyor. Bu uygulama o kadar da eski olmamasina ragmen bu listeye girmis olabilir (target API surumu Android 13 altinda olabilir) ve Google da bu uygulamanin uzun suredir destek almadigini gorunce otomatik kaldirmis olabilir. Play Store'a geri donecegini acikcasi pek dusunmuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…