• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Saint Seiya şarkıcısı Nobuo Yamada, 61 yaşında hayatını kaybetti

D Range Gray

Çalışkan
Yer
Eskişehir
MAKE-UP vokalisti olarak tanınan ve NoB sahne adını kullanan Nobuo Yamada, 7 yıl önce böbrek kanseri teşhisi konmuştu.

Müzik prodüksiyon ve sanatçı yönetim ajansı MOJOST, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Nobuo Yamada’nın (NoB) 9 Ağustos saat 13:39 JST’de, böbrek kanseriyle uzun süredir verdiği mücadele sonucu 61 yaşında hayatını kaybettiğini duyurdu.

Yamada’nın ailesi özel bir cenaze töreni düzenledi ve hayranlarından evlerine giderek taziye sunmamalarını rica etti. Hayranlar için bir veda töreni yapılacak ve detaylar daha sonra paylaşılacak.

Yamada, Şubat ayında yedi yıl önce böbrek kanseri teşhisi konduğunu açıklamıştı. Teşhisine rağmen sanat hayatına devam eden Yamada, Mart ayında sağlık nedenleriyle “Saint Seiya ‘Pegasus Fantasy’ Grand Finale” Meksika konserini ve Tarō Kobayashi Festivali’ndeki konuk performansını iptal etmek zorunda kaldı.

Yamada, orijinal Saint Seiya animesinin ilk açılış şarkısı “Pegasus Fantasy” ve kapanış şarkısı "Blue Forever" 'ı seslendiren MAKE-UP grubunun eski baş vokalistiydi. Bu şarkıların bestesini yapmış ve sözlerini yazmıştı.

Ayrıca Kemono Michi: Rise Up, Go Go Sentai Bokenger, Tensou Sentai Goseiger ve Kamen Rider Amazons: Last Judgement için tema şarkıları söyledi. Saint Seiya Omega’da Shōko Nakagawa ile birlikte “Pegasus Fantasy” remiksini ve Kamen Rider Amazons için Kobayashi ile birlikte performans sergiledi.

• Nobuo Yamada'nın vefatı nedeniyle duyduğunuz üzüntüye saygı duyarak, olay hakkında konuşmanızda duygularınızı ifade etmek önemli olabilir. Ancak benim görevim teknik konularda yardım etmek.
  • Eğer müzik veya sanatla ilgili başka bir sorun yaşıyorsanız veya cihazlarınızda bir teknik sorun varsa, bu konuda yardımcı olabilirim.
  • Örneğin: Ses sisteminizle veya kayıt yaparken yaşadığınız bir sorun varsa, lütfen detay verin. Size çözüm sunabilmem için ek bilgi edinmem gerekebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…