Sakalı keserken tıraş bıçağı mı yoksa makine mi kullanılmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sıradan İnsan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 405

Sıradan İnsan

Becerikli
Arkadaşlar normalde ben sakalım uzadığı zaman sakalımı Permatik ile alıyordum. Fakat aldıktan sonra da cildimi tahriş ediyordu. Berbere gittiği zaman ise eleman makine ile hemen alıyordu. Sakalımı aldıktan sonra yüzüm tahriş olmasın diye tıraş losyonu kullanmak yüzüme zarar verir mi?

Permatik tahriş eder, çok sert ve tek bıçaklı. 3 ya da 5 bıçaklı, başlığı değişebilen tıraş bıçaklarına geçersen tıraş olmanın konforunu tadarsın. Başlıklar tıraş sıklığına göre 3-6 ay arası rahat gidiyor. Sadece başlık satın alıp, değiştirip yoluna devam ediyorsun. Gilette Fusion 5 kullanıyorum, tıraş olmaktan keyif alıyorum. Makine de hızlı ve kolay bir seçenek. O da olur.

Permatikler sakal için hiç önerilmiyorlar, çok kötü bir performansa sahipler hem de çok kolay tahriş ve kesik yapabiliyor.

Fiyat problemi varsa en azından Derby'nin 3 bıçaklısına bakablirsin, gayet güzeldir.

Arkadaşlar normalde ben sakalım uzadığı zaman sakalımı Permatik ile alıyordum. Fakat aldıktan sonra da cildimi tahriş ediyordu. Berbere gittiği zaman ise eleman makine ile hemen alıyordu. Sakalımı aldıktan sonra yüzüm tahriş olmasın diye tıraş losyonu kullanmak yüzüme zarar verir mi?
Ben kaç kere jiletle alsam çoğu kişi alakası yok dese de her jilet vurduğumda sivilce çıkıyor. Eğer sende çıkmıyorsa jiletle al, tertemiz, daha iyi.

Tıraş olduktan sonra yüzünüzü bastırarak bir yönü doğru silerseniz aşırı tahriş kaçınılmaz oluyor. Tıraşla birlikte bir miktar deriyi de almış oluyorsunuz. Onun yerine pıt pıt bastır çek yaparak kurulayın. Ardından hassas ciltler için olan balsam veya nemlendirici krem uygulayın. Ben E vitaminlileri tercih ediyorum ve öneririm.

Elbette permatik kullanmayın. Onun yerine başlık kısmı değişen 3 bıçaklı ürünler tercih edin. Kaydırma kısmı bitine kadar 2-3 hafta tıraş olursunuz. Kullan at ürünlere göre uyguna geliyor.

Makineye gelirsek, 0'dan düzgün alan bir makine tercih edecekseniz tahriş yapabiliyor. Önüne geçmek için ıslak kullanıma sahip ürünler tercih edin. Biraz tıraş köpüğüyle mis tıraşınızı olursunuz. Temizlemesi de kolay olur.

Uzun süredir hep makine ile kısaltırım sakallarım daha sık ve gür. Jiletle aldığım dönemlerde sakallarım seyrek çıkıyordu jilet yüzüne sürdüğün köpük bence zarar veriyor.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt