Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Senegal uyruklu bir şahsın cildinde kabarıkların bulunması sebebiyle maymun çiçeği şüphesiyle karantina altına alındığı öne sürüldü. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Senegal uyruklu bir şahsın cildinde kabarıkların bulunması sebebiyle maymun çiçeği şüphesiyle karantina altına alındığı öne sürüldü. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Sakarya'da Senegal uyruklu bir kadının maymun çiçeği virüsü şüphesi ile karantinaya alınmasının ardından konuyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü'nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Hasta, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanları tarafından değerlendirilmiş olup, iddialarda...
www.halk54.com
Böyle bir haber paylaşılmış az önce ama kesinliğinden emin değilim.
Sakarya'da Senegal uyruklu bir kadının maymun çiçeği virüsü şüphesi ile karantinaya alınmasının ardından konuyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü'nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Hasta, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanları tarafından değerlendirilmiş olup, iddialarda...
www.halk54.com
Böyle bir haber paylaşılmış az önce ama kesinliğinden emin değilim.
Medya şu anda saklamaya çalışıyor vaka doğru arkadaşlar, Türkiye'de ki her yere yayıldığını söylüyor babam. Tekrar ediyorum vaka doğruymuş ve ölümcül koronadan bile beter bir varyant olduğunu söyledi.
Mpox, enfekte kişiyle yakın temas yoluyla insandan insana yayılıyor. Cinsel ilişki, cilt teması ve enfekte kişinin yakınında konuşmak veya nefes almak da buna dahil.
Virüs açık yaralar, solunum yolu ya da gözler, burun veya ağız yoluyla da bulaşabiliyor.
Virüsün bulaştığı çarşaf ve nevresim, giysiler ve havlular gibi nesnelere dokunarak da hastalık yayılabiliyor.
Maymunlar, sıçanlar ve sincaplar gibi enfekte hayvanlarla yakın temas da başka bir tehlike unsuru.