Turkcell Superonline kullanıyoruz, ev 2+1 ve modemse küçük odada. Salonla arasında 7 adım falan olsa da salonda neredeyse hiç intermet çekmiyor. Xiaomi'nin sinyal güçlendiricisini 2 kere aldım bir işe yaramadı, biraz daha pahalı ürünleri de işe yaramadığını söyleyenler olduğundan almaya pek yanaşmadım. Pek anlamadığımdan soruyorum, Ethernet kablosu kendi odama salondan geliyor. Salonda Ethernet kablosunu çoğaltsam, oraya da bir modem bağlasam düzelir mi? Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Normalde, modern evlerde her odada, salonda, ethernet portu bulunur. Tek bir modemden odalara dağıtırsın. Oradan istersen kabloyla alır, istersen mesh sistem kurarsın, kabloluyu kablosuza çevirirsin. Modern ev derken yeni evlerden bahsediyorum, kimse yanlış anlamasın. Ben de 40 senelik evde oturuyorum.
Şimdi eğer böyle bir imkan yoksa, kablosuz çoğaltıcı alınıp şansınızı deneyebilirsiniz. Bende TP Link var, salona koydum, yatak odasında hiç çekmeyen internet için biraz fayda etti. Ama işin kitabına uygun değil. Çünkü kabloyla dağıtmıyorum.
Normalde, modern evlerde her odada, salonda, Ethernet portu bulunur. Tek bir modemden odalara dağıtırsın. Oradan istersen kabloyla alır, istersen mesh sistem kurarsın, kabloluyu kablosuza çevirirsin. Modern ev derken yeni evlerden bahsediyorum.
İşte bizim evde az daha erken yapılsaymış kerpiçten yapacaklarmış herhalde. Modeme gelen Ethernet salondan gelip direkt yerden benim odaya geliyor. Modemden çekmek yerine direkt kabloyu salonda çoklamayı düşünmüştüm tabii modemin hızına etki etmeyecekse.
Odam daha önemli hem bilgisayar Ethernet ile bağlı, salonda falan bir misafir çocuğu uğraşır bir şey olur dengemi bozarlar ama sağ olun router araştırayım.