Samanyolu Galaksisi'nin Cygnus / Kuğu Bölgesi | Fujifilm X-S20

DarthGorsoy

Bilgin
Makaleler
48
Yer
TR
Bu görselle ilgili en garipsediğim şey, H-alpha yoğunlukta bir bölge olmasına rağmen hiçbir filtre kullanmadım ve bu görselin işlem öncesi halini o zamanki şartlarımla telefonda istiflemiş, stack etmiştim. Yine gerçekten veriler sağlam istiflenmiş, uygulamaya verdiğim 400 liranın her kuruşu helal olsun . Ham veriler silinmemiş olsa, PC'de de bir istif alıp onun da üzerinde oynamak isterdim ama fotoğraf beklentimi gayet karşıladı.

99 x 8 sn = 792 aşağı yukarı bir pozlama sürem var. Görselde belirgin olan bazı objeler ve bölgeler:

Deneb, North America Nebula (NGC 7000), Pelican Nebula (IC 5070), Sadr / Gamma Cygni Kompleksi (IC 1318), Cygnus Rift, Veil Nebula (NGC 6960–6992).

Son düzenleme:
Yemin ederim yalayasim geldi. Ellerinize saglik hocam.
Canon kameradan ne ara James Webb'e geçtin üstat?

Ben de H-alpha filtresi olmadan buraları nasıl çektim, inan bilmiyorum... İşleme sırasında görseli epey gerdim, ayarlamalar yaptım ve sonuç olarak bu görsel çıktı. Bu görseli telefonda istiflemiştim, sadece o çıktısı üzerinden işlem yapabildim. Ham veriler silinmişti, onları PC'de birleştirme şansım da olmadı yani bu görüntüden bile fazlasıyla memnun kaldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…