• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Elektronik Samsung Eğitim mağazasında Odyssey G9 49" G93SD 240Hz 0.03 ms OLED monitör 37.012TL

Amaat

Çalışkan
İndirim yalnızca eğitim mağazasında geçerlidir. Bu fiyata 240Hz ve 0.03ms OLED panel monitör çok iyi. 5120x1440 çözünürlük var. Ekran kartı iyi olan bu fırsatı değerlendirebilir.

Link: Samsung OLED 49”

Kişisel görüşüm: Bu çözünürlükte 5090'la bile ortalama oyunlarda 80-110 FPS alırsınız. Ona göre değerlendirin. Ben de monitör arıyorum ama LG GX950A-B 5K2K 45” modelinin Türkiye pazarına girmesini bekliyorum. Muhtemelen girdiğinde 75K fiyatlı girecek o yüzden bu monitörü de almayı çok düşünüyorum. 49” modellerinin dikey büyüklüğü beni çok düşündürüyor. Zevk alan da var işkence çeken de. Simülasyon oyunları için genelde tercih edilse de çözünürlüğü düşürüp kenarlar siyah olacak şekilde 21:9 oranda rekabetçi oynayan da var.

Son düzenleyen: Moderatör:
45GX950A ile G93SD kıyaslanamaz. G93SD'nin sitesinde Gen 4 QD-OLED veya Gen 3 QD-OLED güncellemesi göremedim, G95SC'nin refresh modeli gibi duruyor. Eğer öyleyse Gen 2 QD-OLED kullanılıyor demektir, bu da artık eski kalıyor. 45GX950A ise Gen 4 Tandem WOLED içeriyor. 5120x2160 çözünürlüğünü de META teknoloji sayesinde elde ediyorlar. Piksel başına enerji verimliliği artırıldığı için daha fazla piksel koyup daha düşük çözünürlüklü monitörlerle aynı parlaklık ya da daha yüksek parlaklık elde etme şansı oluyor.

Tabii bu monitörler çok spesifik kullanımlara yönelik olduğundan pek seçenek de yok bu kategoride, hoşuna giden alabilir tabii.

Hocam bunlar normal 27 lik monitörlerin dikeyliğinde olmuyor mu? yani yan yana 2 tane 27 inç gibi durmuyorlar mı o zaman neden rahatsız etsin? (bende almayı düşünüyorum da ondan soruyorum. 2 tane kablo bağlayınca ayrı ayrı 27 inç monitör gibi kullanabiliyoruz sanırım tek fark arada monitör çerçevesi olmuyor.)

Aynen 2 tane yanyana 27 inç monitör gibi. Fakat 2 farklı kabloyla ikiye bölüp bağlanırsan 240hzyi alamayabilirsin onu iyi araştır.

Aynen 2 tane yan yana 27 inç monitör gibi. Fakat 2 farklı kabloyla ikiye bölüp bağlanırsan 240hzyi alamayabilirsin onu iyi araştır.
Hocam zaten ben 6800xt ile (ileride 9080xt çıkıcna ona geçmeyi düşünüyorum onda bile) iyi fps alamam o yüzden bir ufaktan vazgeçtim . G80SD stokları gelse keşke direkt alıcam.

Hocam bunlar normal 27 lik monitörlerin dikeyliğinde olmuyor mu? yani yan yana 2 tane 27 inç gibi durmuyorlar mı o zaman neden rahatsız etsin?
Evet 27” ile 49” monitörün dikey uzunluğu aynı ancak 32” monitör kullanıyorum şu anda. Dikey uzunluğu bunlardan daha yüksek. 45” in de 27 ve 49 dan daha yüksek dikey uzunluğu var. Yani;
27” 35.3cm
32” 41.5cm
45” 45.7cm
49” 35.7cm

Bunlar ortalama boyutlar tabi. Hal böyle olunca daha küçük ekrana geçmek istemedim.

Fiyat güncellendi: 35.249TL

Alanlara hayırlı olsun, indirim bitti.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…